Sociálne siete

DOMOV

Demisiu ministra zahraničných vecí prijme prezidentka vo štvrtok

Vzhľadom na to, že minister zahraničných vecí Ivan Korčok sa nachádza v Bruseli, informoval písomne premiéra Igora Matoviča o svojej demisii a rozlúčil sa s kolegami.

Zverejnené:

Upravené: 24. marca 2021 o 11:00

525

ivan korcok clanok W d
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok, SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) rovnako ako minister školstva Branislav Gröhling (SaS) oznámil v utorok 23. marca premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO), že podáva demisiu. Informoval o tom hovorca strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ondrej Šprlák s tým, že demisiu oboch ministrov príjme prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok 25. marca o 14:00.

Vzhľadom na to, že Korčok sa nachádza v Bruseli, informoval písomne Matoviča o svojej demisii a rozlúčil sa so svojimi kolegami. „Bolo mi potešením s vami spolupracovať, spoznať vás ako kolegyne a kolegov. Politika prináša aj takéto situácie ako dnes, keď spolu s ďalšími kolegami odchádzame z vlády. Prosím vás, aby ste pri akomkoľvek vnútropolitickom vývoji, urobili maximum pre dodržanie programového vyhlásenia vlády v oblasti zahraničnej a európskej politiky,“ napísal Korčok členom vlády.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA