Sociálne siete

DOMOV

DOBRÉ SPRÁVY: Očkovaní budú môcť v čiernych okresoch navštevovať reštaurácie

Zverejnené:

Upravené: 9. novembra 2021 o 14:08

289

Zdroj: Facebook/Eduard Heger

REKLAMA

GLOBALNEWS, Facebook

Hygienici a policajti budú mať nové právomoci, taktiež budú môcť udeliť vysoké pokuty.

Očkovaní a ľudia, ktorí prekonali koronavírus, budú v čiernych okresoch môcť navštevovať ubytovacie zariadenia či reštaurácie. Všetko za prítomnosti pravidelných kontrol a dodržiavania opatrení. Zhodla sa na tom koaličná rada, oznámil to premiér na sociálnej sieti.

„Verím, že prevádzky budú rozumné a nebudú riskovať tvrdé sankcie pri obchádzaní povinností. To znamená, že nevpustia do interiérov nezaočkované osoby,“ uviedol Heger na svojej facebookovej stránke.

„Premiérsky taxík“: Heger si do auta bude pozývať hostí na diskusie

„ÚVZ a polícia budú mať nové oprávnenia, a to na mieste udeliť blokovú pokutu alebo uzatvoriť podnik. Ak osoba urazí zdravotníkov alebo sfalšuje COVID pass, tak sa zvýši bloková pokuta na 1000 eur,“ doplnil premiér.

Vládny kabinet rozhodne aj o tom, že zamestnávatelia budú môcť vyžadovať od zamestnancov COVID pass. „Nezaočkovaní zamestnanci prevádzok v čiernych okresoch, ktorí ochorenie neprekonali, budú môcť byť aj testovaní, avšak test im zabezpečí zamestnávateľ, a to minimálne dvakrát do týždňa na vlastné náklady,“ uviedol Heger.

Pandemickú PN chce dať koalícia na úroveň štandardnej PN. „Povinné očkovanie pre vybrané skupiny zatiaľ nebudeme zavádzať,“ uzavrel predseda vlády s tým, že viac informácií doplnia v stredu po zasadnutí vlády.

HEGER: Ľudia nedodržiavajú opatrenia, potrebujeme „ráznejší prístup“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA