Sociálne siete

DOMOV

Exšéfa skrachovaných nebankoviek Matíka podmienečne prepustili

Pôvodného šéfa nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia Františka Matíka odsúdili za podvody v roku 2007, srbskej polícii sa ho podarilo zadržať v roku 2015.

Zverejnené:

Upravené: 1. marca 2021 o 19:10

698

sudy matik
Bývalý šéf nebankovej spoločnosti BMG Invest František Matík (vpravo) s eskortou. Foto: SITA/Jozef Habočík

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Okresný súd v Trnave podmienečne prepustil na slobodu bývalého šéfa nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia Františka Matíka. Súd mu určil skúšobnú dobu v trvaní sedem rokov s probačným dohľadom vo výmere troch rokov. Matíkovi uložili aj povinnosť zamestnať sa v skúšobnej dobe alebo uchádzať sa preukázateľne o zamestnanie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu Trnava Jana Kondákorová.

„Súd nariadil odsúdenému kontrolu technickými pomôckami, a to zariadením na kontrolu prítomnosti. Uznesenie súdu nie je právoplatné, prokurátor podal proti nemu sťažnosť,“ uzavrela hovorkyňa.

Pôvodného šéfa nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia Františka Matíka odsúdili za podvody v jeho neprítomnosti v roku 2007 na 11,5 roka väzenia. Matík bol na úteku od roku 2002. Srbskej polícii sa ho podarilo zadržať v roku 2015, trest si začal odpykávať v januári 2016.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA