Sociálne siete

DOMOV

Falošný profil na internete obral ženu o tisícky eur

Polícia začala trestné stíhanie za prečin podvodu, v ktorom páchateľ s falošným profilom obral 26-ročnú ženu o 2 450 eur.

Zverejnené:

Upravené: 11. februára 2021 o 13:35

623

pocitac
Ilustračné foto, Unsplash/ Glen Carrie

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Polícia začala trestné stíhanie za prečin podvodu, v ktorom páchateľ s falošným profilom obral 26-ročnú ženu o 2 450 eur. Podvodník vystupoval pod menom David a komunikoval so ženou cez elektronické prostriedky, dôveru ženy si získaval postupne. Informovala o tom polícia v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

Ako vysvetlili, komunikácia trvala od polovice novembra do polovice decembra minulého roku. Počas jednej z komunikácií páchateľ požiadal ženu o zaslanie jej celého mena, adresy a telefónneho čísla s odôvodnením, že jej chce poslať časť svojej batožiny. Všetky informácie mu následne poslala. Neskôr ju páchateľ požiadal, aby zaplatila poplatky za túto batožinu v sume 2 450 eur. „Žena tak urobila, peniaze zaslala na určený bankový účet. Do dnešného dňa jej ale nebola doručená žiadna batožina a taktiež jej neboli vrátené peniaze,“ skonštatovala polícia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA