Sociálne siete

DOMOV

FS odhalila viac ako 100-tisíc nelegálnych cigariet. Páchateľ vyhodil cez okno 90-tisíc eur

Akcia Bažant odhalila nelegálne cigarety a finančnú hotovosť.

Zverejnené:

Upravené: 27. apríla 2021 o 11:06

2029

financna sprava peniaze
Zdroj: Finančná správa

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Viac ako stotisíc cigariet bez platnej kontrolnej známky a zadržaná peňažná hotovosť vo výške 90 tisíc eur. To je výsledok ďalšej úspešnej akcie pod názvom Bažant. Akciu zrealizoval Kriminálny úrad finančnej správy vo Vranove nad Topľou. Informovala o tom Finančná správa v tlačovej správe na svojej stránke.

Na východe Slovenska minulý týždeň lietali z okna peniaze. Páchateľ sa ich pokúsil ukryť pred zásahom kriminalistov finančnej správy. V plastovej nádobe vyhodil 90-tisíc eur z okna, avšak neúspešne. Príslušníci finančnej správy ich zadržali. Keďže páchateľ nevedel pri domovej prehliadke preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia, vzniklo podozrenie, že pochádzajú z trestnej činnosti.

V rámci akcie Bažant ozbrojení príslušníci finančnej správy odhalili aj nelegálne prechovávanie cigariet troch značiek v celkovom množstve 101.140 kusov bez označenia platnou kontrolnou známkou. Tým vznikla správcovi dane škoda vo výške 12.290 eur. Po vykonaní domovej prehliadky a neodkladných úkonov bol prípad odovzdaný vyšetrovateľovi finančnej správy z dôvodu vecnej príslušnosti.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA