Sociálne siete

COVID19

Slovensko je naďalej bordové, žiadny okres nie je čierny

Blížime sa k pol miliónu zaočkovaných druhou dávkou vakcíny, informovalo o tom včera ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 7:51

1032

rusko
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Georg Arthur Pflueger

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Slovensko zostáva od pondelka 26. apríla naďalej v bordovej farbe, III. stupni varovania podľa COVID AUTOMATU, žiadny okres nie je čierny.

„Prosím buďte naďalej veľmi obozretní,“ zdôraznil premiér Eduard Heger, ktorý sa zároveň poďakoval všetkým občanom za doterajšie dodržiavanie opatrení. „Spoločné úsilie je to, čo nám pomáha v tomto boji a je to aj spoločná zodpovednosť,“ uviedol premiér.

Celé Slovensko zostáva od 26. apríla ešte v bordovej fáze, III. stupni varovania, žiadny okres nie je v IV. stupni varovania. V bordovej fáze je 22 okresov,  červených je 52 a v ružovej fáze je päť okresov.

bordove

Zdroj: www.health.gov.sk

Bordová farba – III. stupeň varovania – 22 okresov: Bánovce nad Bebravou, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Lučenec, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice a Tvrdošín.

Červená farba – II. stupeň varovania – 48 okresov: Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I.-V., Brezno, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Humenné, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prešov, Prievidza, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Ružová farba – I. stupeň varovania – 5 okresov: Nitra, Nové Zámky, Sobrance, Topoľčany a Zlaté Moravce.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA