Sociálne siete

DOMOV

Premiér Heger: Nesmieme dovoliť rozdelenie Európy

Premiéri krajín Vyšehradskej štvorky vyjadrili solidaritu s Českou republikou.

Zverejnené:

Upravené: 27. apríla 2021 o 12:50

1424

heger
Eduard Heger, zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Predsedovia vlád krajín V4 sa počas dnešnej mimoriadnej videokonferencie venovali udalostiam, ktoré viedli k vyhosteniu ruských diplomatov. Na záver prijali spoločnú deklaráciu. Informoval o tom Úrad vlády SR v tlačovom vyhlásení na svojej stránke.

V dokumente vyjadrili solidaritu s Českou republikou v reakcii na informácie o zapojení ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu v muničnom sklade vo Vrběticiach z roku 2014. Tento čin odsúdili ako ďalší akt agresie Ruska a porušenie medzinárodného práva na európskom území s tým, že takéto aktivity nemôžu rozdeliť Európu. Premiéri Vyšehradskej skupiny sú preto odhodlaní spolu s ďalšími členskými štátmi prijať opatrenia na posilnenie odolnosti celej Európskej únie.

Premiér Eduard Heger sa na sociálnej sieti Facebook vyjadril: „Spolu s premiérmi ostatných krajín Vyšehradskej štvorky sme dnes vyjadrili solidaritu Českej republike. Spoločnou deklaráciou premiérov V4 sme reagovali na informácie o zapojení ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu v muničnom sklade vo Vrběticiach z roku 2014. Tento čin považujeme za akt agresie Ruska a porušenie medzinárodného práva na európskom území. Nedovolíme, aby takéto aktivity rozdelili Európu.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA