Sociálne siete

DOMOV

Mikulec považuje opozičnú kritiku zmluvy na nákup postelí a matracov za úbohú

Zverejnené:

Upravené: 28. marca 2022 o 9:32

564

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Minister vnútra Roman Mikulec považuje opozičnú kritiku rámcovej zmluvy s dodávateľom poschodových postelí a matracov za úbohú a dokazujúcu nízku politickú úroveň.

Nezaradený poslanec a člen mimoparlamentnej strany Hlas Richard Raši v nedeľnej diskusnej relácii hovoril, že nákup 500 poschodových postelí a 1000 matracov je predražený o 140-tisíc eur.

Minister vnútra Roman Mikulec považuje opozičnú kritiku rámcovej zmluvy s dodávateľom poschodových postelí a matracov za úbohú a dokazujúcu nízku politickú úroveň.

„Poslanec Raši porovnáva neporovnateľné a ak by si preštudoval zmluvu zverejnenú v Centrálnom registri zmlúv naozaj dôkladne, nie iba s cieľom populistického manipulovania spoločnosti, zistil by, že príklad, ktorý uviedol v diskusnej relácii, absolútne nespĺňa špecifikáciu nastavenú kompetentnými osobami pracujúcimi priamo medzi utečencami,“ reagovali z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Ako ďalej spresnili, požiadavka na dodanie poschodových postelí a matracov vznikla na základe potreby obmeny zariadenia v azylových a pobytových zariadeniach Migračného úradu Ministerstva vnútra. Ich špecifikácia mala byť vypracovaná na základe požiadavky migračného úradu.

„Vzhľadom na zvýšený počet utečencov je súčasné zariadenie týchto centier kapacitne nedostatočné a nevyhovujúce,“ dodali. Pri procese výberu boli podľa kancelárie ministra oslovené aj ďalšie firmy, ktoré však tieto položky nedokázali dodať v požadovanom čase.

„Hlavným kritériom pri výbere postelí bola ich odolnosť. Zvolená preto bola zváraná kovová konštrukcia, ktorá umožňuje montáž z dvoch jednolôžkových na jednu dvojposchodovú posteľ. Rovnaké kritéria odolnosti a možnosti opätovného využitia boli aj na matrace,“ podotkli s tým, že pri špecifikovaní postelí ministerstvo plánovalo, aby mohli byť v prípade potreby využívané aj po skončení utečeneckej krízy.

Smer chce opäť odvolávať ministra vnútra, dôvodom má byť nezvládnutie migračnej krízy

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA