Sociálne siete

DOMOV

Na problémy s prímestskou dopravou v bratislavskom kraji doplácajú cestujúci

Zverejnené:

Upravené: 24. novembra 2021 o 8:57

314

Zdroj: Facebook / Arriva Slovakia

REKLAMA

GLOBALNEWS

V bratislavskej župe je prímestská doprava naďalej nedostatočná.

Samosprávny kraj dal víťazovi verejného obstarávania termín do konca týždňa, podľa zmluvy potom môžu nasledovať až desaťtisícové sankcie. Ľuďom na autobusových zastávkach dochádza trpezlivosť.

Firma, ktorá doteraz prevádzkovala známe červené autobusy vraví, že ponúka župe pomocnú ruku. „Župan by musel ukončiť zmluvu s novým dopravcom, legislatívne nie je nič iné možné, alebo spraviť za 7 dní priame rokovacie konanie, alebo riešiť interného dodávateľa alebo spoločný podnik,“ uviedol predseda predstavenstva Slovak lines pre TV JOJ. „Pán župan sa vyjadril jasne minulý týždeň: Game over pre Slovak lines,“ hovorí Labant.

„Slovak lines už pred pol rokom svoju ponuku dala a súťaž prehrala,“informuje hovorkyňa BSK Lucia Forman.

LOCKDOWN: Koalícia sa dohodla, rozhodnutie oznámia v stredu po vláde

Spoločnosť Arriva prekvapivo nerátala s tým, že k nej neprejde dostatočný počet vodičov od konkurencie. „To je situácia, na ktorú sme sa nemohli pripraviť,“ reagovala hovorkyňa Arriva Slovakia. „Je predpoklad, že v tomto týždni by už 20-25 minibusov mohlo začať jazdiť v tých najhorších linkách,“ informuje generálny riaditeľ Arriva Slovakia László Ivan.

„Župa dala 9 dní, veríme, že k citeľnému zlepšeniu príde… ak sa tak nestane, BSK je pripravený podniknúť kroky, najmä v podobe kompenzácie cestujúcich, ktorí tým utrpeli najviac,“ tvrdí Forman.

„Absolútne chápem situáciu týchto rodín, ocitli sme sa v tejto situácii všetci nepríjemne, verte mi, aj my trpíme týmto stavom, samozrejme nie tak ako tie rodiny,“ hovorí Ivan. „By som chcel vyzvať všetkých cestujúcich, aby si na vodičoch nevybíjali neg. skúsenosť, takisto u vodičov nového prepravcu, tí nemôžu za vzniknutú situáciu,“ tvrdí Labant.

USA: Zamestnanec laboratória objavil fľaštičky s označením „Pravé kiahne“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA