Sociálne siete

ZAHRANIČIE

USA: Zamestnanec laboratória objavil fľaštičky s označením „Pravé kiahne“

Zverejnené:

Upravené: 23. novembra 2021 o 18:02

372

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb v utorok uviedlo, že vo výskumnom zariadení na výrobu vakcín v Pensylvánii boli nájdené fľaštičky s označením „pravé kiahne“.

Čítajte viac: Bill Gates ,,Je potrebný globálny výskum, svet musí byť pripravený na pandémie“

Vo výskumnom laboratóriu v americkom štáte Pensylvánia boli objavené fľaštičky s označením „pravé kiahne“ spolu s vakcínami proti kiahňam. Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb našiel zmrazené banky pracovník laboratória pri upratovaní mrazničky.

Nepotvrdilo sa, že by boli otvorené. Zamestnanec mal v čase nálezu na sebe ochranné rukavice a masku. Spomínané laboratórium je jedným z mnohých, ktoré vykonáva výskum vakcín pre CDC.

Napriek nálezu úradníci tvrdia, že neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by bol niekto patogénu vystavený.

TRAGÉDIA: Pri nehode autobusu v Bulharsku zahynulo najmenej 45 ľudí

 

„Nič nenasvedčuje tomu, že by bol niekto vystavený riziku tohto malého počtu zmrazených liekoviek. CDC a orgány činné v trestnom konaní túto záležitosť vyšetrujú a obsah fľaštičiek sa zdá byť neporušený,“ uviedlo CDC vo vyhlásení pre CNN.

CDC prevezie fľaštičky na iné miesto kvôli testovaniu, uviedol server Yahoo News s odvolaním sa na upozornenie zaslané vedeniu Ministerstva vnútornej bezpečnosti (DHS). Podľa upozornenia DHS, na ktoré sa odvoláva server Yahoo News, malo ísť o 15 liekoviek; päť z nich s označením „pravé kiahne“ a desať ako „vakcína“.

V Rakúsku oddnes platí lockdown: Čo to znamená pre našich susedov?

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA