Sociálne siete

DOMOV

Najvyšší súd odmietol Majského dovolanie, ostáva tak naďalej vo väzbe

Zverejnené:

Upravené: 28. novembra 2021 o 18:00

511

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Najvyšší súd SR odmietol dovolanie Jozefa Majského voči uzneseniu, ktorým ho v júli 2020 právoplatne odsúdil na deväťročný trest odňatia slobody. 

Majský si zvyšok trestu v kauze tunelovania nebankoviek odpykáva v Česku v Rapoticiach. Predtým bol umiestnený v ústave Praha IV – Pankrác. Naposledy mu koncom júna Mestský súd v Prahe zamietol podmienečné prepustenie na slobodu.

Pražské súdy v januári tohto roka a v decembri 2020 uznali spomínaný rozsudok NS SR z leta 2020. Ten odmietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest.

Na Slovensku od dnes platí núdzový stav a „lockdown“ – zákaz vychádzania

„Dovolanie podal obvinený proti uzneseniu Najvyššieho súdu z 29. júla 2020, ktorým bolo zamietnuté jeho odvolanie proti rozsudku Špecializovanému trestného súdu z 21. októbra 2015, čím bol uznaný vinným z pokračovacieho trestného činu podvodu spolupáchateľstvom s uložením nepodmienečného trestu odňatia slobody vo výmere deväť rokov (ide o skutok týkajúci sa podvodného konania vo veciach spoločností Horizont Slovakia a.s. a B.M.G. Invest s.r.o.),“ informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Nový variant koronavírusu „Omikron“ znepokojuje svet. Čo o ňom vieme?

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA