Sociálne siete

DOMOV

Oligarcha Jozef Brhel ostáva naďalej vo väzbe, rozhodol súd

Zverejnené:

Upravené: 28. novembra 2021 o 14:34

573

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodol o predĺžení väzby podnikateľovi Jozefovi Brhelovi z kauzy Mýtnik, informuje Denník N.

Súd predĺžil Brhelovi väzbu z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov a nevyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, aby bol Brhel držaný útekovej väzbe.

Majiteľ trnavskej reštaurácie sa vzpriečil opatreniam, prevádzku mu zavreli na 30 dní

„Rozhodla tak s poukazom na nález ústavného súdu, ktorým vyslovil útekovú väzbu u môjho klienta ako protiústavnú,“ vysvetlil obhajca. Rozhodnutie nie je právoplatné, Brhelov obhajca podal voči nemu sťažnosť, o ktorej sa bude rozhodovať na Najvyššom súde.

Podnikateľ bol obvinený a zadržaný pri januárovej policajnej akcii Mýtnik. V rámci akcie bol obvinený aj jeho brat Peter Brhel. Ďalej obvinili ex-šéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie Finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú.

Nový variant koronavírusu „Omikron“ znepokojuje svet. Čo o ňom vieme?

V novembri 2020 bol obvinený v kauze Mýtnik aj Brhelov syn Jozef Brhel ml..

Obvinenia všetkých zadržaných sa týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra Brhela ako nedôvodné, pre nedostatok dôkazov. Jozef Brhel mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

NAKA včera zasahovala na ministerstve vnútra ohľadom verejných obstarávaní

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA