Sociálne siete

DOMOV

Národnú kriminálnu agentúru od 15. októbra 2021 vedie Branko Kišš

Zverejnené:

Upravené: 18. októbra 2021 o 15:30

432

large NAKA logo cade
Logo

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – K 15. októbru 2021 dočasný prezident PZ Štefan Hamran vymenoval do funkcie riaditeľa NAKA pplk. Mgr. Branka Kišša. Informuje o tom rezort vnútra na svojej stránke. „Branka Kišša poznám ako profesionálneho a zdatného policajta. Máme rovnaký pohľad na chod NAKA a je plne v jeho rukách personálna otázka príslušníkov NAKA. Chcem, aby naďalej bojovali s organizovaným zločinom a korupciou a ich výsledky boli dôkazom toho,  že polícia je na strane spravodlivosti,“ povedal Štefan Hamran.

Branko Kišš nastúpil do Policajného zboru v roku 1995. Je absolventom Akadémie Policajného zboru. Ako vyšetrovateľ pracoval na závažných, organizovaných násilných a drogových trestných činoch. Pôsobil na Úrade boja proti organizovanému zločinu, prešiel rôznymi stupňami riadenia. Jeho posledné pôsobisko bolo na NAKA –  odbor Bratislava, vedúci 1. oddelenia vyšetrovania. Má skúsenosti vedúceho rôznych vyšetrovacích tímov. Viedol pracovnú skupinu, ktorá vyšetrovala najrozsiahlejšie drogové organizované činy v histórii Slovenska, ide o akciu VENAL.

Počas policajnej kariéry bol členom viacerých medzinárodných vyšetrovacích tímov, kde pôsobil ako národný expert na spoločné vyšetrovacie tímy. Bol tiež kontaktným zástupcom pre projekt Western Balcan Organize Crime /koordinácia činnosti v rámci policajných zložiek v SR so zahraničnými policajnými zložkami pri vyšetrovaní organizovanej trestnej činnosti osôb pochádzajúcich z krajín bývalej Juhoslávie s cezhraničným presahom/.

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA