Sociálne siete

COVID19

Očkovanie druhých dávok vakcíny AstraZeneca sa končí začiatkom októbra

Zverejnené:

Upravené: 1. októbra 2021 o 14:59

308

ockovanie
Ilustračné foto, zdroj: Unsplah/Mufid Majnun

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva SR upozorňuje, že posledný termín, kedy bude možné aplikovať druhú dávku vakcíny VAXZEVRIA (pôvodne COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA) je 6. október 2021, preto ministerstvo v spolupráci s vakcinačnými centrami v každom kraji otvára posledné termíny očkovania druhých dávok. Tieto termíny sú zverejnené na stránke ministerstva.

Ministerstvo prostredníctvom svojho Call Centra telefonicky kontaktovalo všetkých čakateľov na 2. dávku, evidovaných systémom a dané termíny im boli ponúknuté. Tí občania, ktorí sú registrovaní v systéme ako čakatelia na 2. dávku VAXZEVRIA (ASTRAZENECA), no z rôznych dôvodov nemohli byť zastihnuteľní telefonicky, dostali notifikačnú SMS správu od NCZI s upozornením na posledné otvorené termíny.

Aktuálne v Slovenskej republike prebieha očkovanie druhou dávkou vakcíny VAXZEVRIA (ASTRAZENECA), očkovanie prvou dávkou vakcíny bolo ukončené ku dňu 11.5.2021. Oboma dávkami bolo doposiaľ zaočkovaných 418 111 ľudí.

Očkovanie je najúčinnejšou ochranou pred ochorením Covid-19, a preto ministerstvo pozýva všetkých, ktorí doteraz váhali, aby sa prišli dať zaočkovať. Ochránia tým seba a aj svojich blízkych.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA