Sociálne siete

DOMOV

Podvodný profil sa lámavou slovenčinou snaží vylákať od žien peniaze

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 15:54

260

large policia sr podvodny profil bd
ZDROJ: Podvodný profil, ktorý uverejnila Polícia na svojom FB

REKLAMA

25. november 2020 09:11 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje verejnosť na podvodný profil na sociálnej sieti, ktorý sa zameriava na ženy s cieľom vylákať od nich peniaze, Ako ďalej policajti informovali na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti, profil pod menom Kelvin Fraser požaduje od oslovených žien 3 350 dolárov aby bol „vykúpený” zo služieb OSN v Saudskej Arábii.

„Profil vykazuje všetky znaky podvodu. Neurčité fotky, žiadna história profilu a dopisovanie lámanou slovenčinou, pravdepodobne kopírovanou z Google prekladača,” uvádza polícia s tým, že tento typ podvodov je veľmi nebezpečný, pretože sa orientuje na ľudské vzťahy a city. „Kelvin poväčšine sľubuje, že vás ľúbi, že má vo vás veľkú dôveru, a že láska je obeta,” upozorňuje polícia a dodáva: „Áno, niekomu to môže znieť vtipne, niekto si povie, že on by nikdy na takýto podvod nenaletel. Je treba mať na pamäti, že tento typ podvodov je veľmi nebezpečný, pretože sa orientuje na ľudské vzťahy a city.“

Policajti v tejto súvislosti pripomínajú, že ak niekomu na sociálnej sieti alebo do emailu napíše neznáma osoba (poväčšine s legendou zahraničného vojaka, lekára a podobne) a žiada peniaze alebo osobné údaje, nesmie dotyčný na takéto správy odpovedať a profil, respektíve email by mal vymazať.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA