Sociálne siete

DOMOV

Poslanci sa budú Žilinku pýtať na prípad únosu Vietnamca z roku 2017

Generálna prokuratúra SR (GP SR) informovala o tom, že rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní o odmietnutí trestných oznámení vo veci únosu vietnamského občana sú zákonné.

Zverejnené:

Upravené: 9. marca 2021 o 13:10

611

zilinka
Na snímke generálny prokurátor Maroš Žilinka, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Poslanci Výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť sa budú generálneho prokurátora Maroša Žilinku pýtať na prípad únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha v roku 2017. Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) sa dnes rozhodol zvolať mimoriadne rokovanie výboru na utorok 16. marca a informoval o tom členov výboru. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti.

Generálna prokuratúra SR (GP SR) pred nedávnom informovala o tom, že rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní o odmietnutí trestných oznámení vo veci únosu vietnamského občana sú zákonné. GP SR preskúmala rozhodnutia polície opakovane, nezákonné konanie v nich však nenašla. Kauza únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha rezonuje od júla 2017. Vietnamského podnikateľa podľa informácií nemeckých médií v lete roku 2017 pravdepodobne uniesli z Nemecka do Vietnamu pomocou slovenského vládneho špeciálu. V Nemecku žiadal o politický azyl, pričom v domovskej krajine čelil obvineniam z korupcie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA