Sociálne siete

DOMOV

Predseda súdnej rady si myslí, že je potrebné skvalitniť výberové konania na pozície sudcov

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 10:05

244

large mazak dbdcec
ZDROJ: Ján Mazák, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

7. január 2021 09:32 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák si myslí, že je potrebné skvalitniť výberové konania na pozície sudcov. Povedal to v rozhovore pre agentúru SITA a portál Webnoviny.sk. Ako príklad uviedol prestavbu právnického štúdia na právnických fakultách či náležitú prípravu uchádzačov, ktorá nebude školometská, ale bude sa sústreďovať na formovanie schopnosti súdiť.

„Stále budem opakovať to isté, neskúmajme u týchto uchádzačov to, či vedia zadefinovať premlčanie, ale to, či vedia poznatok, ktorý si aj načítajú, premietnuť do spravodlivého rozsudku,“ podotkol Mazák s tým, že budúci sudca musí byť aj veľmi pevný, vôľovo silný a charakterný. „Profesionálne posúdenie, či je schopný súdiť, potom nie je až tak ťažké. Uchádzač o sudcovský talár musí mať bazálnu schopnosť súdiť, musí spĺňať základné predpoklady súdiť. Lebo súdiť, to je vysokošpecializovaná ľudská činnosť,“ dodal.

Celý rozhovor je dostupný na: https://www.webnoviny.sk/mazak-justicia-sa-nachadza-v-ozaj-nedobrom-stave-pre-rozne-neduhy-z-ktorych-je-najvacsi-korupcia/

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA