Sociálne siete

DOMOV

PRIESKUM: Pellegriniho Hlas stále na prvom mieste, dobieha ho Smer

Zverejnené:

Upravené: 25. decembra 2021 o 15:28

946

Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ak by sa dnes konali parlamentné voľby, zvíťazila by strana Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim, ktorú by volila takmer pätina voličov.

Čítajte tiež: Fico kritizuje, že Norberta Bödöra stále väzobne stíhajú

Na druhom mieste by skončil Smer-SD a až na treťom mieste a s priepastným rozdielom by skončila SaS. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis.

Až 19,9 by volilo stranu Hlas-SD, pripadlo by jej 35 mandátov. Druhý Smer-SD by získal podporu 16,8 percenta, patrilo by jej 29 mandátov. Prvú trojku uzatvára SaS, ktorú by volilo 8,8 percenta voličov, získali by tým 15 kresiel.

CHMELÁR: ,,Nikdy za môjho života nebol svet tak blízko vojne ako dnes“

Hnutia OĽaNO a Sme rodina by dostali získali rovnaký počet hlasov – volilo by ich 6,1 percenta opýtaných, čo znamená 11 mandátov. Hneď ďalšie nasleduje Progresívne Slovensko so 6 percentami,  KDH s 5,9 percentami, Republika s 5,8 percentami a maďarská strana Aliancia s 5,5 percentami – každej tejto strane by pripadlo 10 mandátov. Brány parlamentu uzatvára ĽSNS, ktorú by volilo 5,2 percenta opýtaných, a tým by získali 9 mandátov.

Preferencie sú vyrátané z 58 percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 23 percent respondentov, voliť by určite nešlo 19 percent. Prieskum sa konal od 17. do 22. decembra 2021 na vzorke 1111 respondentov starších ako 18 rokov.

Oxfordská univerzita a AstraZeneca vyvíjajú vakcínu proti omikronu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA