Sociálne siete

DOMOV

Primátor Nitry Hattas zakladá stranu, chce obhájiť svoj post

Zverejnené:

Upravené: 3. februára 2022 o 11:28

980

zdroj: hattasprimatorom.sk

REKLAMA

GLOBALNEWS

Primátor Nitry Marek Hattas bude v jesenných komunálnych voľbách opäť kandidovať na tento post.

Na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že zakladá novú regionálnu politickú stranu Tím Kraj Nitra, ktorá má byť „novou hybnou silou v regióne“.

„Jediným spôsobom, ako sa identifikovať na volebnom lístku, je politická strana,“ uviedol Hattas. Dodal, že po novele volebného zákona už nie je možné kandidovať za zoskupenia, ako to bolo v roku 2018, keď kandidoval za Tím Hattas.

PRIESKUM: Smer predbehol Hlas, doťahuje sa aj SaS

Krajská politická strana Tím Kraj Nitra bude podľa Hattasa platformou pre aktivistov, odborníkov a šikovných ľudí, ktorí sa chcú jasne identifikovať a majú záujem vymieňať si skúsenosti a navzájom sa podporovať. Mala by prepojiť ľudí nielen z krajského mesta, ale aj Levíc, Nových Zámkov, Šale a ďalších miest a obcí v kraji.

„Spája nás chuť meniť k lepšiemu naše mestá a samosprávy,“ doplnil Hattas s tým, že za vznikajúcou stranou nie sú žiadni oligarchovia.

Členmi prípravného výboru novej politickej strany sú okrem Hattasa aj Roman Ágh a Ladislav Mášik. Aby mohla politická strana vzniknúť, musí získať 10 000 podpisov od občanov.

Podpisy potrebné pre vznik novej regionálnej politickej strany už zbiera aj prípravný tím vedený primátorom Bratislavy Matúšom Vallom, jeho nová strana sa má nazývať Team Bratislava.

Americký prezident Biden schválil vyslanie ďalších vojakov do východnej Európy

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA