Sociálne siete

DOMOV

Sudkyňa odmietla obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

Zverejnené:

Upravené: 3. februára 2022 o 10:26

572

Zdroj: unsplash.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

Sudkyňa špecializovaného trestného súdu Ružova Sabová odmietla obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého, ktorý sa spája s piťovcami.

Kollárov obhajca Matúš Gémeš o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že dôvodom bola závažná procesná chyba.

„Dôvodom je skutočnosť, že vyšetrovanie nebolo skončené v súlade so zákonom a obhajobe nebolo umožnené preštudovať vyšetrovací spis,“ uviedol na videu Gémeš. Dôvodom takéhoto postupu bolo podľa obhajcu udržať Kollára vo väzbe, tá má uplynúť 20. februára.

PRIESKUM: Smer predbehol Hlas, doťahuje sa aj SaS

Dozorový prokurátor Peter Kysel pochybenie odmieta. „Postup vyšetrovateľky bol preskúmaný a podľa môjho názoru právo na obhajobu nebolo porušené. Proti rozhodnutiu súdu podáme sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd,“ povedal Kysel pre Denník N s tým, že bližšie sa k veci zatiaľ nebude vyjadrovať.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v januári obžalobu na Rajeckého a Kollára za tri skutky. Obžaloba bola právne kvalifikovaná ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva.

Malo ísť o poskytnutie úplatkov v státisícoch eur za to, aby Kriminálny úrad finančnej správy umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet, teda poskytol „ochranu“ pred vyšetrovaním.

Obžalovaný Martin Kvietik previedol z väzenia časť svojho majetku

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA