Sociálne siete

DOMOV

Robert Fico o nahrávkach z chaty. „Budú padať trestné oznámenia“

Zverejnené:

Upravené: 30. novembra 2021 o 18:35

1011

Zdroj: Facebook / Róbert Fico

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Po zverejnení nahrávok z poľovníckej chaty sa v piatok pred médiá spoločne postavili hlavní aktéri, informuje portál teraz.sk.

Šéf Smeru Robert Fico, advokát Mariana Kočnera Marek Para a syn väzobne stíhaného ex-šéfa polície Tibora Gašpara. Obsah na nahrávkach síce komentovať odmietli no potvrdili , že padnú trestné oznámenia a podľa Roberta Fica je to pokus o štátny terorizmus.

„Stretávali sme sa a budeme sa stretávať, na tom nie je nič protizákonné,“ vyjadril sa líder SMER-SD, Robert Fico.

Polícia mala v úmysle zaznamenať pytliakov, no zaznamenali rozhovory Roberta Fica či Roberta Kaliňáka s právnikom a blízkymi obvinených Tibora Gašpara a Norberta Bödöra. Trojica sa pozastavila nad nezákonnosťou sledovania na chate.

Takto okomentovali nezvyčajné stretnutia: „aby sa prostriedky trestného práva a trestného konania, ktoré sú jedny z najsilnejších, ktoré štát má k dispozícii, zneužívali na vybavovanie účtov politického boja,“ uviedol advokát Marek Para.

„Dôležité je, že si vymysleli celý príbeh, aby zaútočili na opozíciu a nevinných ľudí, ako Bödör, Kováčik, Gašpar, ktorí sú v týchto kauzách. To je podstata kauzy,“ vyjadril sa Robert Fico.

„Môžete kryť rite celej koalície, koľko chcete. Toto je štátny terorizmus. Toto tu nikdy nebolo,“ doplnil bývalý predseda vlády Fico. Debata sa mala odvíjať aj okolo rád Robertovi Kaliňákovi, ako vypovedať.

Gašpar ml. sa na nahrávke, ktorú už generálny prokurátor Maroš Žilinka označil za nepoužiteľnú, vyjadril, aby toxické nomináciu Ľudovíta Makóa hodili na nebohého Milana Lučanského.

„Dôležité je to, čo bolo povedané orgánom činným v trestnom konaní a nie to, čo boli súkromné rozhovory,“ doplnil Fico.

PRIESKUM: Hlas opäť prvý, nasleduje Smer a SaS

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA