Sociálne siete

DOMOV

Ruský veľvyslanec: „Sledujte Putinove vyjadrenia“

Zverejnené:

Upravené: 24. februára 2022 o 12:40

686

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ruský veľvyslanec na Slovensku Igor Bratčikov odmietol reagovať na otázky denníka SME a ďalších médií a odišiel.

Bratčikova predvolali na 10. hodinu na ministerstvo zahraničných vecí, kde mu rezort predložil protestnú nótu. Nereagoval na otázky ako napríklad, ako môže byť útok na vojenskú infraštruktúru mierovou misiou alebo či sa ruská invázia zastaví až na ukrajinských hraniciach so štátmi NATO.

„Sledujte Putinove vyjadrenia,“ stroho povedal v ruštine a nastúpil do auta. Bratčikov ešte pred tromi týždňami rázne odmietol, že by sa Rusko chystalo na Ukrajinu zaútočiť.

Putin rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny

Ruský veľvyslanec na Slovensku Igor Bratčikov si na ministerstve zahraničných vecí vypočul ostrú kritku útoku Ruska na Ukrajinu. Ministerstvo čo najrozhodnejšie odsúdilo ozbrojený útok ako hrubé porušenie medzinárodného práva a suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny.

Ministerstvo zdôraznilo, že ide o „najzávažnejšie porušenie medzinárodného práva a viacerých medzinárodných dokumentov, ktorých signatárom je aj Ruská Federácia,“ uvádza ministerstvo.

Ministerstvo Bračikova upozornilo, že Rusko v konečnom dôsledku ponesie za hrubé použitie sily a za vzniknutú situáciu vážne dôsledky. Vyzvalo, aby Ruská federácia rešpektovala humanitárne právo a umožnila humanitárny prístup všetkým ľuďom v núdzi.

Sankcie proti Rusku budú masívne a bolestivé, ohlásili lídri EÚ

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA