Sociálne siete

COVID19

Situácia sa mierne zlepšuje, od 12. apríla budú dva čierne okresy

Podľa rezortu bude Slovensko ako celok naďalej v čiernej farbe.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 7:18

376

covid rusko
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Pille-Riin Priske

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Situácia na Slovensku sa mierne zlepšuje vďaka dôslednému dodržiavaniu opatrení zo strany verejnosti. Podľa regionálnej charakteristiky COVID-automatu budú mať od 12. apríla už len dva okresy IV. stupeň varovania, teda čiernu farbu – a to okres Poprad a Kysucké Nové Mesto. Slovensko ako celok zostáva naďalej v čiernej farbe.  Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva na svojej stránke.

Čierna farba – IV. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 2 okresy: Kysucké Nové Mesto a Poprad
Bordová farba – III. stupeň varovania COVID AUTOMATu –  36 okresov: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levoča, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen
Červená farba – II. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 39 okresov: Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I – IV, Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I – IV, Košice – okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Nitra, Piešťany, Prievidza, Rožňava, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš a Žarnovica.
Ružová farba – I. stupeň varovania COVID AUTOMATu – 2 okresy: Nové Zámky a Zlaté Moravce
Podľa rezortu sme pod hranicou 3000 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 už niekoľko dní, ak udržíme pozitívny vývoj poklesu v číslach, postupne sa Slovensko môže prepnúť do tzv. bordovej farby už 19. apríla.
Očkovanie na Slovensku tiež podľa ministerstva plynule pokračuje. „Aktuálne je aplikovaných 1 022 654 dávok, druhú dávku už dostalo 263 913 ľudí. Očkuje sa plynule aj v zariadeniach sociálnych služieb. V 74-percentách týchto zariadení je už aplikovaná prvá dávka očkovacej látky, druhou dávkou sa už očkovalo v 44 percentách.“
Vakcíny postupne prichádzajú na Slovensko. „Do konca apríla očakávame 292 500 očkovacích dávok od spoločnosti Pfizer a Biontech, 80 400 dávok od Moderny, 200 000 od Astra Zenecy a koncom apríla 26 400 dávok od Johnson & Johnson,“ uzatvára rezort.
mapa

Zdroj: www.health.gov.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA