Sociálne siete

DOMOV

Sprísnené opatrenia a aj zákaz vychádzania začnú platiť od 21. decembra

Zverejnené:

Upravené: 24. januára 2021 o 22:00

182

large krajci cdf
ZDROJ: Na snímke minister zdravotníctva Marek Krajčí, SITA/Jana Birošová

REKLAMA

14. december 2020 17:38 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Sprísnené opatrenia súvisiace so šírením ochorenia COVID-19 začnú na Slovensku platiť od pondelka 21. decembra. Po dnešnom rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Doplnil, že sa to nebude týkať len zatvárania prevádzok, ale aj zákazu vychádzania.

Od pondelka 21. decembra sa výrazne sprísnia pandemické opatrenia. Slovensko pôjde do tvrdého lockdownu. Po zlepšení situácie budú na Slovensku platiť také prísne opatrenia, aké ich pre jednotlivé regióny určí tzv. COVID automat čiže semafor. Informoval o tom v pondelok po rokovaní vlády minister zdravotníctva Marek Krajčí. Sprísnené opatrenia by sa mali definitívne prijať v stredu.

Minister zdravotníctva v pondelok na rokovaní vlády predniesol kabinetu návrh Pandemickej komisie a COVID semaforu. Semafor by mal platiť ihneď po lockdowne, do ktorého musíme podľa Krajčího čím skôr vstúpiť. „Sprísnenie opatrení sa nebude týkať iba zatvorenia niektorých obchodných prevádzok. V hre je aj zákaz vychádzania. Musíme konať tak, aby sme čo najviac zastavili šírenie nákazy,“ povedal po rokovaní vlády Krajčí.

Plán so semaforom po ukončení lockdownu je podľa ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka predvídateľný a logický. „Od určitého obdobia budeme pri schvaľovaní pandemických opatrení postupovať podľa semaforu. Je to dobré preto, aby ľudia boli pripravení, čo sa stane, keď sa situácia zlepší a čo v opačnom prípade. Na to, aby bolo Slovensko považované za červenú zónu a v celej krajine platili tvrdé opatrenia, musí byť počet hospitalizovaných viac ako 1 500 alebo faktor šírenia nákazy viac ako 1,1; či počet nových denných prípadov viac ako 1 000. Ak toto bude splnené, opatrenia budú celoplošné. Ak nie, opatrenia budú iba na regionálnej úrovni,“ ozrejmil Sulík.

Správa bola aktualizovaná.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA