Sociálne siete

DOMOV

Starenke v Šali sa vyhrážali do telefónu: Ak chce vidieť syna, musí poslať peniaze

Hrôzostrašný telefonát vyplašil 77-ročnú ženu, ktorá sa v obave o život syna rozhodla odovzdať neznámej osobe v taxíku 7 500 eur.

Zverejnené:

Upravené: 16. apríla 2021 o 11:08

1110

dochodca
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Joshua Hoehne

REKLAMA

BRATISLAVA – Polícia SR opäť informuje o podvode, ktorý stál seniorku životné úspory. „Starenka prišla o celoživotné úspory, podvodnícii na ňu nasadili plač a premyslený príbeh o zbitom synovi,“ píše sa v stanovisku polície na sociálnej sieti Facebook. Informáciu priniesli policajti z Nitrianskeho kraja. Podľa nich neznáma žena zavolala 77-ročnej seniorke a farbisto jej opísala, že jej syna niekto zbil, že mu vybili zuby, a že ak chce, aby prišiel domov, má poslať peniaze.

„Dôchodkyňa v strachu o svojho syna s tým automaticky súhlasila. Dohodla sa s neznámou ženou, že pre peniaze príde taxikár k nej domov asi o pol hodinu. Ženský hlas v telefóne naliehavo prosil, nech je dôchodkyňa na taxikára pripravená. Dokonca seniorke dala k telefónu je „zbitého syna“, ktorý s plačom potvrdil, že bol naozaj zbitý, že nič nevidí, má vybité zuby, a že či má doma 7 500,- eur,“ informuje ďalej polícia.

Poškodená žena uviedla, že má doma takú hotovosť a že ju odovzdá taxikárovi, ako sa dohodli. V domnienke, že ide o jej syna, vložila peniaze do igelitovej tašky a spolu s oblečením ich odovzdala neznámej osobe v taxíku. „Keď prvotný šok opadol, poškodená volala svojmu synovi, či je doma a či je v poriadku. Keď sa dozvedela, že mu nič nie je, ani nebolo, prišiel druhý šok.“  Polícia v Šali začala v tejto veci trestné stíhanie pre prečin podvodu.

Polícia ďalej upozorňuje ľudí, najmä seniorov, aby boli pri podobných telefonátoch opatrní a obozretní. „O telefonátoch „synov“ a „vnukov“ píšeme neustále,“ hovorí polícia. „Neustále upozorňujeme seniorov, aby si dávali pozor na ľudí a radšej nikomu neverili, aby nikomu neposielali peniaze bez toho, aby si vec preverili. Žiaľ, opäť vyhrali podvodníci nad ustráchanou staršou dušou, ktorá v dobrom úmysle prišla o svoje peniaze,“ uzatvára polícia vo svojom statuse na Facebooku.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA