Sociálne siete

DOMOV

Sulík svoju úlohu predstaví tento týždeň, podľa Matoviča si ju vraj nesplnil

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 21:50

238

large VK  fda
ZDROJ: Na snímke Richard Sulík, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

16. november 2020 21:06 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) predstaví svoj návrh, ako znížiť do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, v priebehu tohto týždňa. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa rezortu hospodárstva Katarína Matejková s tým, že plán najprv predstaví premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) a následne verejnosti.

Predseda vlády vyzval Sulíka, že ak príde do nedele 15. novembra s plánom, ktorý zníži do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, prenechá mu vedenie boja s koronavírusom.

Podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík však podľa premiéra Igora Matoviča nesplnil jeho zadanie z minulého týždňa. Matovič dal Sulíkovi úlohu pripraviť alternatívny plán na splnenie podmienok konzília epidemiológov potrebných pre ďalšie uvoľňovanie protipandemických opatrení. Predseda vlády o tom informoval vo svojom profile na sociálnej sieti. „Je pondelok poobede a ani chýru ani slychu o alternatívnom pláne strany SaS,“ uviedol Matovič.

Premiér od Sulíka očakával, že sa pochlapí a „ukáže, že nevie len nekonštruktívne búrať ako malý nezodpovedný chlapec“. Dodal tiež, že až do momentu, kým neklesne počet pozitívne testovaných na koronavírus na zanedbateľné minimum, nenechá sa vyrušovať „žiadnym podrazom zo strany SaS“. „Nebudem sa ním zaoberať, nebudem na neho reagovať. Prečo? Lebo ide naozaj o životy a nemá zmysel sa zapodievať ľuďmi, ktorí si to ani len nevedia uvedomiť,“ dodal Matovič.

Strana SaS v reakcii na to zopakovala, že plán predstaví v priebehu tohto týždňa. „Predseda SaS na ňom už dlhšie pracuje,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca strany Ondrej Šprlák.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA