Sociálne siete

DOMOV

Niekdajší štátny funkcionár stál na čele zločineckej skupiny

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2022 o 9:10

1179

Zdroj: Facebook / Polícia SR

REKLAMA

Globalnews

Štátny funkcionár mal dohliadať na zákon, namiesto toho stál však podľa vyšetrovateľov na čele zločineckej skupiny.

V rámci akcie NAKA obvinila aj ďalšie známe mená – napríklad Bernarda Slobodníka či muža, ktorý sa nedávno priznal k viacerým vraždám.

Róbert Bulla bol podľa vyšetrovateľa hlavou zločineckej skupiny v čase, keď riadil inšpektorát práce v Nitre. Pôsobil tak sedem rokov od roku 2012. Jeho vyjadrenia často smerovali ku pracovným úrazom aj k nelegálnemu zamestnávaniu.

NAKA ho viní z toho, že mal inkasovať státisíce eur do vlastného vrecka.

Skupina údajne brala úplatky od podnikateľov za ochranu pri nedovolenom zamestnávaní cudzincov či nelegálnej výrobe cigariet. Ich ochrana spočívala v tom, že ich úrady nemali vyšetrovať.

FICO: Rozhodovanie Najvyššieho súdu o Bödörovej väzbe nebude nestranné

Medzi zadržanými má byť exvyšetrovateľ NAKA Mário Šrank, bývalý funkcionár daňových kriminalistov či niekdajší námestník. Šrank pritom iba nedávno vyšiel z väzenia. Na krku má obžalobu zo spolupráce s iným gangom, ktorý sa venoval predaju drog v okolí Serede.

Slobodník je stíhaný v tejto veci za prijímanie úplatkov. Ľudovít Makó vystupuje v tomto prípade na pozícii svedka. Medzi obvinených patrí aj syn starostu Dolného Chotára František Dora mladší. Ten sa nedávno na súde priznal ku niekoľkým vraždám.

Vyšetrovatelia aktuálne zhromažďuje dôkazy a čoskoro rozhodnú, či a pre koho budú žiadať väzbu.

Heger mal autonehodu, na vládu musel prísť pešo

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA