Sociálne siete

DOMOV

VIANOCE: Rodinu môžete cez sviatky navštíviť za týchto podmienok

Zverejnené:

Upravené: 17. decembra 2021 o 16:31

950

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Od dnes sa mení denný zákaz vychádzania na nočný.

Voľne sa nemôžte pohybovať od 20.00 do 5.00 h. Počas denných hodín budeme môcť ísť kamkoľvek, aj za rodinou. Informovali o tom Hospodárske noviny.

Ministerstvo zdravotníctva spresnilo podmienky, za akých má byť dodržané vianočné posedenie u najbližších. Od piatka naďalej platí zákaz zhromažďovania sa nad 6 osôb. Schválila to vláda zároveň so zmenou v zákaze vychádzania. Znamená to, že pravidlá povoľujú stretnúť sa s rodinou v prípade, že bude dodržaný stanovený počet osôb.

„Návštevy sú povolené (mimo nočného zákazu vychádzania). Podľa taxatívneho výkladu by počet ľudí, ktorí sa na návšteve stretnú, nemal prekročiť šesť ľudí,“ potvrdil rezort zdravotníctva. Tento počet môže byť prekročený v prípade, ak žije v domácnosti viac ako 6 ľudí.

Polícia včera zadržala expremiéra Fica, obvinila ho z trestného činu

Zároveň rezort zdôraznil, že akékoľvek návštevy sú rizikové z hľadiska nevedomého možného šírenia vírusu.

„Preto prosíme, aby ľudia boli počas sviatkov opatrní a navštevovali sa len v nevyhnutných prípadoch. Prosíme, aby v maximálnej možnej miere nosili respirátory v interiéroch, boli zaočkovaní, prípadne sa preventívne otestovali samotestom najmä pred návštevou seniorov,“ dodalo ministerstvo.

Od piatka sa bude kontrolovať režim OTP vo vlakoch a autobusoch

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA