Sociálne siete

DOMOV

Vláda schválila nové opatrenia, takto budeme od dnes fungovať

Zverejnené:

Upravené: 10. decembra 2021 o 11:49

863

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

V stredu vláda schválila nové opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. V piatok 10. decembra by sa mali otvoriť kostoly a obchody v režime OP. Informoval o tom portál Plus7dní.

Žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl od pondelka 13. decembra prejdú na dištančnú výučbu. Počas Vianoc návštevy blízkych nebudú povolené, opatrenie má trvať do 9. januára. Informoval o tom minister zdravotníctva.

Od piatka sa otvoria v režime OP okrem všetkých obchodov aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, ďalej lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky.

V režime OP budú môcť od 25. decembra otvoriť hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu, ubytovanie len s negatívnym testom (PCR, antigénový test, samotest v hoteli).

VLÁDA: Dnešné rokovanie bude riešiť zmiernenie lockdownu a rodičovský príspevok

Umožnené bude ľuďom tiež chodiť na bohoslužby, na tých bude môcť byť maximálne 30 osôb alebo na 25 štvorcových metrov bude môcť byť jedna osoba. Otvoria sa aj fitnes, a to buď maximálne pre šesť osôb, alebo na 25 štvorcových metrov jedna osoba.

OTP režim má platiť pre diaľkové autobusy, IC vlaky či napríklad pre rýchliky.

Hraničnou hodnotou, pri ktorej by minister zdravotníctva navrhol vláde sprísnenie opatrení, bude 3800 hospitalizovaných.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA