Sociálne siete

DOMOV

NAKA obvinila štyri osoby z podvodu pri získaní dotácií pandemickej pomoci

Zverejnené:

Upravené: 10. decembra 2021 o 10:34

937

Zdroj: Facebook / Polícia SR

REKLAMA

Zdroj: GLOBALNEWS, Facebook Polícia SR

Investigatívne centrum Jána Kuciaka upozornilo nedávno na podozrenie z podvodov, ktoré sa týkali vyplácania štátnej pomoci počas pandémie koronavírusu.

Až 24-miliónov eur malo smerovalo na účty firiem, z ktorých niektoré ani neexistovali. Krajniak odmieta zodpovednosť. Tvrdí, že ministerstvo aj ústredie práce plne spolupracujú s políciou a tá už má v rukách prvých obvinených.

Vyšetrovanie kauzy niekoľko miliónového podvodu so štátnou pandemickou pomocou už smeruje ku konkrétnym páchateľomDočasný policajný prezident v utorok, v relácií TV JOJ informoval o zadržaní štyroch osôb v súvislosti s týmto podvodom.

MIMORIADNA SPRÁVA: Poslanci schválili finančný príspevok za očkovanie pre seniorov

„Veľmi intenzívne sa na tom prípade pracuje, dnes som bol informovaný, že polícia zakročila, takže ak sa nemýlim, sú tam 4 osoby zadržané, nevylučujeme, že budú aj ďalšie,“ uviedol Štefan Hamran.

Polícia prostredníctvom sociálnej siete uviedla, že bolo proti štyrom osobám podané obvinenie. „Vyšetrovateľ NAKA v súvislosti s pandemickou pomocou obvinil štyri zadržané osoby pre obzvlášť závažný trestný čin subvenčného podvodu spáchaný spolupáchateľstvom,“ informovala Polícia SR na svojom profile.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA