Sociálne siete

DOMOV

Chcete, aby vašu zásielku pošta doručila do Vianoc? Toto sú posledné termíny!

Zverejnené:

Upravené: 10. decembra 2021 o 18:25

773

Zdroj: Facebook / Slovenská pošta

REKLAMA

GLOBALNEWS

Posledné dva roky ľudia viac využívajú nákup na internete a doručenie na poštu alebo kuriérom.

Práve preto Slovenská pošta upozorňuje, kedy si treba objednať darčeky v posledných termínoch, aby stihli prísť do Vianoc. Informoval o tom portál noviny.sk.

Za posledné roky zaznamenala Slovenská pošta pred sviatkami viac ako 120 tisíc balíkov. Najväčšia časť balíkov sú darčeky posielané príbuzným alebo nákupy cez internet.

Posledný odporúčaný termín pre odoslanie pohľadnice či listu 2. triedy v rámci Slovenska, aby bol doručený pred Štedrým večerom, je pondelok 20.12.2021, pre listy 1. triedy odporúčajú najneskorší termín utorok, teda 21.12.2021.

Vláda schválila nové opatrenia, takto budeme od dnes fungovať

„Posielanie zásielok do zahraničia trvá dlhšie, preto odporúčame poslať zásielku v predstihu. Ak chcú zákazníci posielať listy alebo balíky do zahraničia, odporúčame podať listové zásielky najneskôr v piatok 17. decembra a balíky najneskôr vo štvrtok 16. decembra pre krajiny Európy,“ odkazuje Slovenská pošta.

V prípade, že zákazníci chcú posielať zásielky zo zahraničia, odporúča pošta vzhľadom aj na povinnosť colnej kontroly, poslať zásielky (najmä balíky) na Slovensko minimálne 7 – 8 pracovných dní pred Štedrým dňom.

Pokiaľ ide o listové zásielky, odporúča sa poslať ich minimálne 5 – 6 pracovných dní pred Štedrým dňom, podľa toho, či ide o tovar alebo dokumentáciu.

NAKA obvinila štyri osoby z podvodu pri získaní dotácií pandemickej pomoci

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA