Sociálne siete

DOMOV

Zamestnanci okresného úradu sa búria, dôvodom má byť zrušenie homeoffice od 1. marca

Zamestnanci Okresného úradu v Prešove oslovujú kompetentných, aby preverili a riešili situáciu týkajúcu sa pracovných podmienok na úrade.

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2021 o 12:51

421

homeoffice pocitac
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Claudio Schwarz

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Zamestnanci Okresného úradu v Prešove oslovujú kompetentných, aby preverili a riešili situáciu týkajúcu sa pracovných podmienok na úrade. Dôvodom má byť zrušenie práce z domu pre niektorých pracovníkov úradu od pondelka 1. marca. Informovali o tom v tlačovej správe zamestnanci úradu.

„V zmysle uznesenia vlády SR č. 77 z 5. februára 2021 bolo všetkým zamestnancom, ktorých povaha práce to povoľuje, nariadené, aby pracovali z domu. Subjektívnym spôsobom bola jednotlivým odborom nariadená práca z domu, boli však aj odbory, ktorým práca z domu nebolo povolená, aj keď povaha práce to umožňovala. Od 1. marca bola prednostom úradu práca z domu zrušená. Neoficiálnym argumentom je stará dovolenka. Prečo, keď je vládou nariadený povinný homeoffice, máme čerpať dovolenky,“ sťažujú sa zamestnanci úradu.

Fungovanie klientskeho centra je podľa nespokojných zamestnancov zabezpečené, rovnako aj podateľňa. Ak nastali nejaké individuálne zlyhania, kompetentní to majú podľa nich riešiť individuálne. „Nemôže sa v tejto situácii denne stretávať 250 ľudí v jednej budove a k tomu 100 klientov. Epidemická situácia sa zhoršuje, na úrad chodia ľudia, ako keby sa nič nedialo. Supervízor, ktorý má kontrolovať negatívne testy klientov, nie je schopný odkontrolovať ľudí, lebo jednému pomáha pri kiosku a ďalší traja sa medzitým dostanú kdekoľvek,“ vysvetlili situáciu členovia úradu.

Doplnili, že dezinfekcia priestorov je minimálna a aj keď sa na úrade vyskytne pozitívny zamestnanec, sami si dezinfikujú kancelárie a spoločné priestory. „O tom, že kontakty pozitívnych zamestnancov sa nedohľadávajú v rámci úradu ani nemusíme hovoriť,“ uzavreli zamestnanci.

Agentúra SITA požiadala o reakciu aj Kanceláriu primátora mesta Prešov a prednostu Okresného úradu v Prešove.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA