Sociálne siete

Ekonomika

Členovia Klubu 500 sú pripravení v prípade vyhlásenia tvrdého lockdownu vyhlásiť štrajk

Podľa Vladimíra Sotáka by sa mali členovia vlády namiesto nezmyslom a zastrašovaniu venovať liečeniu obyvateľov s ochorením na COVID-19 hneď po testovaní a po ich nástupe do domácej karantény.

Zverejnené:

Upravené: 16. marca 2021 o 15:36

287

sotak
Predseda Klubu 500 Vladimír Soták, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Členovia Klubu 500 sú pripravení v prípade vyhlásenia tvrdého lockdownu pristúpiť k štrajku a blokovať cesty vo svojich regiónoch. Ako vysvetlil Vladimír Soták, predseda Klubu 500, touto formou chcú upozorniť na nelogické, nezmyselné a šikanózne opatrenia vlády.

Podľa Sotáka by sa mali členovia kabinetu namiesto nezmyslom, hádkam a zastrašovaniu venovať liečeniu obyvateľov s ochorením na COVID-19 hneď po testovaní a po ich nástupe do domácej karantény. Klub 500 považuje reči o potrebe vyhlásenia tvrdého lockdownu zo strany predstaviteľov vlády alebo niektorých starostov a primátorov za trestný čin a za šírenie poplašnej správy, nakoľko majú priamy negatívny dopad na fungovanie firiem na Slovensku.

Klub 500 vyzýva vládu, aby sa začala venovať reštartu ekonomiky Slovenska a robila všetko preto, aby ľudia mohli začať chodiť do práce, boli otvorené obchody a školy. „V Klube 500 nevidíme jeden jediný dôvod, prečo by sme na Slovensku ako v jedinej krajine EÚ mali pristúpiť k najtvrdšiemu opatreniu, ktorým je vypnutie ekonomiky, tzv. lockdown. Namiesto toho, aby ste sa zamysleli nad sebou, nad svojou prácou a svojimi výsledkami, neustále prichádzate s rozporuplnými, neuváženými a mnohokrát nerealizovateľnými opatreniami, ktoré prinášajú chaos a znechutenie obyvateľstva,“ zdôraznil Soták s tým, že členovia Klubu 500 priebežne testujú zamestnancov a výsledky testovania sa pohybujú dlhodobo okolo jedného percenta pozitívnych ľudí.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA