Sociálne siete

Ekonomika

Každé piate auto predané na Slovensku v minulom roku bolo značky Škoda

Každé piate auto predané na Slovensku v minulom roku bolo značky Škoda

Zverejnené:

Upravené: 18. januára 2021 o 10:00

331

large skoda auto cc
ZDROJ: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

18. január 2021 10:54 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Škoda Auto dominovala predajom automobilov na Slovensku aj v minulom roku, keď dosiahla trhový podiel 22,4 %. Je to zároveň najvyšší trhový podiel značky za posledných 10 rokov. Zákazníkom vlani odovzdala 17 064 vozidiel. Ako ďalej informovala spoločnosť, najpredávanejším modelom bola opäť Fabia, nasledovaná modelom Octavia. V prvej pätke najpredávanejších áut na Slovensku je aj model Scala.

„Trhový podiel za minulý rok dosiahol 22,4 %, čo je nárast oproti roku 2019 o 2,5 %. Z tohto pohľadu sme najrýchlejšie rastúca značka a mohli sme tak aspoň čiastočne kompenzovať prepad trhu,“ uviedol k výsledkom riaditeľ Škoda Auto Slovensko Jaroslav Hercog.

Škoda Auto je súčasťou koncernu Volkswagen. Prevádzkuje tri výrobné závody v Českej republike, vyrába v Číne, Rusku, na Slovensku a v Indii, väčšinou prostredníctvom koncernových partnerstiev, ďalej tiež na Ukrajine v spolupráci s lokálnym partnerom. Celosvetovo zamestnáva asi 42 tisíc pracovníkov a je aktívna na vyše 100 trhoch. Vlani dodala zákazníkom viac ako jeden milión vozidiel.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA