Sociálne siete

Ekonomika

Slovenské pivovary sa zmietajú v neistote, prepúšťajú zatiaľ opatrne

Oba naše najväčšie pivovary sa aktuálne snažia udržať najmä výrobu.

Zverejnené:

Upravené: 18. februára 2021 o 19:56

70

pivo
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Paloma A.

BRATISLAVA  – Katastrofálna situácia v gastronómii spôsobená zatvorenými hotelmi a reštauráciami sa už začína odrážať aj v dodávateľskom reťazci. Aktuálne na značnú dávku neistoty poukazujú veľkí výrobcovia piva. I keď avizujú výpadky v tržbách, k racionalizačným opatreniam v oblasti zamestnanosti sa stavajú zatiaľ rezervovane. S prepúšťaním zamestnancov sú pivári i napriek požiadavkám ich zahraničných matiek opatrní. Informoval o tom vo štvrtok webový portál NášVidiek.sk na základe výpovedí dvoch najväčších slovenských pivovarov, Heinekenu Slovensko z Hurbanova a Plzeňského Prazdroja Slovensko z Veľkého Šariša.

Portál NášVidiek ďalej uviedol, že koronakríza znížila predaj čapovaného piva aj výber daní, Slováci to však kompenzovali plechovkami. Napriek tomu Holanďania vlastniaci u nás hurbanovský pivovar pristúpili pre pandémiu k organizačným zmenám, ktoré sa dotkli malého počtu zamestnancov. Ani Šarišský pivovar sa pre neisté podmienky a zdecimovaný trh nevyhol núteným úsporám. Optimalizoval a presúval nevyčerpané marketingové náklady. Oba naše najväčšie pivovary sa aktuálne snažia udržať najmä výrobu. Uisťujú, že produkciu piva majú pod kontrolou. Pre krízu v gastro sektore prešli k stáčaniu pív takmer výlučne do fliaš a plechoviek. Fungovanie svojich výrobných liniek neobmedzili.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA