Sociálne siete

Ekonomika

Sulíkovi neprekáža závislosť Slovenska na automobilkách

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 12:58

222

large auta e
ZDROJ: SITA/AP Photo/Michael Sohn

REKLAMA

30. december 2020 13:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi neprekáža závislosť Slovenska na automobilovom priemysle. Podľa neho totiž Slovensko nemalo v minulosti na výber získať automobilku alebo výrobcu lietadiel ale získať automobilku alebo nič. “Buďme radi za tie automobilky. Priemyselná báza na Slovensku je veľmi silná, a za to vďačíme automobilkám,” zhodnotil minister v rozhovore pre agentúru SITA a portál Webnoviny.sk.

Či pritom Slovensko má šancu pritiahnuť na svoje územie aj piatu automobilku, je podľa neho otázne. “Bola šanca získať BMW, to sme prehrali, pretože sme nemali pripravený priemyselný park, kde by mohli začať rýchlo stavať. Ak tu jedného dňa bude, tak je aj takáto šanca,“ myslí si minister.

K investičným zámerom našich automobiliek do budúcnosti sa bližšie vyjadrovať nechcel, keďže ide podľa neho v mnohých prípadoch o informácie podliehajúce priemyselnému utajeniu. “Niečo je známe o Groupe PSA Slovakia, že plánuje začať s výrobou nového modelu, ale nemôžeme sa o tom otvorene baviť,“ uviedol.

Celý rozhovor je dostupný na: https://www.webnoviny.sk/

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA