Sociálne siete

Kultúra

Baldwin pri nakrúcaní strieľal bezdôvodne, tvrdí nová žaloba

Zverejnené:

Upravené: 28. novembra 2021 o 18:05

1356

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Americký herec Alec Baldwin čelí ďalšej žalobe kvôli neúmyselnému zastreleniu kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní filmu Rust.

Podľa členky štábu vystrelil zo zbrane bezdôvodne. Scéna, ktorú sa chystal natáčať, totiž nepredpokladala použitie pištole. Žalujúca teraz tvrdí, že utrpela „vážnu telesnú traumu, šok a poranenie nervového systému“ a žiada odškodnenie.

„V scenári nebolo nič o tom, že by mal žalovaný Baldwin alebo ktokoľvek iný zo zbrane vystreliť,“ uvádza Mamie Mitchell v žalobe, ktorá je zatiaľ druhou, ktorá z incidentu vzišla. Podľa agentúry AP sa očakáva, že mnoho ďalších bude nasledovať.

Afganský premiér vo svojom príhovore žiadal o pomoc s humanitárnou krízou

Baldwin 21. októbra pri nakrúcaní westernového filmu Rust v štáte Nové Mexiko, USA vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Pred samotným výstrelom mu malo byť povedané, že zbraň nie je nebezpečná. Štyridsaťdvaročná kameramanka Halyna Hutchins prišla o život a štyridsaťosemročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Žaloba Mitchellovej sa sústredí predovšetkým na konanie Baldwina, ktorý bol producentom a zároveň mal hlavnú úlohu vo svojom filme. Mitchell údajne stála pri incidente asi meter vedľa Hutchinsa. Prekvapilo ju, že herec vystrelil zo zbrane v malom kostole, kde sa práve natáčalo.

Čítajte viac: Herec Alec Baldwin počas nakrúcania postrelil kameramanku. Tá zraneniam podľahla

Pred scénou sa podľa nej diskutovalo o natočení troch záberov – prvý mal byť zblízka na Baldwinove oči, druhý na škvrnu od krvi na jeho ramene a tretí na jeho telo, zatiaľ čo vyťahuje zbraň z puzdra. Herec teda nemusel so zbraňou na nikoho mieriť a ani z nej strieľať, uvádza sa v žalobe.

Obvinený navyše údajne porušil bezpečnostné predpisy tým, že pištoľ vopred lepšie neskontroloval. „Baldwin hral ruskú ruletu, keď vypálil so zbrane bez jej bližšieho obhliadania,“ povedala v stredu novinárom Mitchellina právnička Gloria Allredová.

Mitchellová mala pri incidente utrpieť „vážnu telesnú traumu, šok a poranenie nervového systému“, uvádza žaloba bez ďalších podrobností. Členka štábu preto požaduje kompenzácie a odškodnenie, ktorých presnú výšku neuvádza. Baldwin ani jeho právnici zatiaľ žalobu nekomentovali.

Majiteľ trnavskej reštaurácie sa vzpriečil opatreniam, prevádzku mu zavreli na 30 dní

Herec vo videu, ktoré bolo nakrútené v októbri, vyhlásil, že štáb fungoval veľmi dobre, kým nakrúcanie neprerušila veľmi náhodná a nešťastná udalosť. Niektorí členovia štábu však už skôr uviedli, že sa na mieste natáčania nedodržiavali bezpečnostné predpisy a že produkcia čelila sťažnostiam niektorých pracovníkov.

Zbrojárka filmu Hannah Gutierrezová-Reedová tvrdí, že nevie, ako sa ostrý náboj do zbrane dostal, a jej právnik uviedol, že podľa ich názoru išlo o sabotáž. Vyhlásil tiež, že niekto manipuloval s miestom činu pred príchodom polície a že cieľom tohto rokovania je dostať Gutierrez-Reed neprávom za mreže.

VIDEO: Hrdinský taxikár zamkol atentátnika vo svojom aute. Terorista v ňom vybuchol sám

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA