Sociálne siete

ZAHRANIČIE

VIDEO: Hrdinský taxikár zamkol atentátnika vo svojom aute. Terorista v ňom vybuchol sám

Zverejnené:

Upravené: 17. novembra 2021 o 10:06

860

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Spozoroval výbušné zariadenie, vyskočil z taxíka a pasažiera v ňom uzamkol. O chvíľu neskôr auto explodovalo.

Obyvatelia anglického Liverpoolu oslavujú pohotovú reakciu miestneho taxikára, ktorá podľa všetkého predišla obrovskej tragédii. Atentátnik mal namierené ku katedrále, pred ktorou sa konala pieta ku Dňu vojnových veteránov.

Terorista na mieste zomrel, statočný taxikár vyviazol s menším poranením. Vyšetrovanie výbuchu, ku ktorému došlo v nedeľu, vedú britskí policajti z protiteroristického útvaru.

V dopoludňajších hodinách nastúpil do taxíka Davida Perryho muž, ktorý si údajne prial byť odvezený pred liverpoolskú katedrálu.

Tam práve prebiehala pieta ku Dňu vojnových veteránov, na mieste bolo vyše dvetisíc vojakov, veteránov a občianskych predstaviteľov.

Keď prichádzali k nemocnici, „Perry si všimol, že ten človek má na oblečení pripevnené akési svetlo a manipuluje s ním,“ opisuje blízky zdroj denníka.

Čítajte viac: Talianskej mafii odzvonilo: Najväčší proces od 80. rokov minulého storočia

V ten moment vyskočil taxikár von a zamkol podozrivého vo vozidle. To, ako sa teraz zdá, bolo úplne zásadné rozhodnutie.

Onedlho auto explodovalo. Zábery z výbuchu okamžite zaplavili sociálne siete. Podozrivý vo vozidle na mieste zomrel, jeho totožnosť zatiaľ nie je známa.

Link na video


Taxikár bol odvezený do nemocnice, kde mu zdravotníci ošetrili popáleniny a rezy od črepín. Jeho zranenia našťastie nie sú „života ohrozujúce“, uviedla polícia.

„David takmer zaplatil najvyššiu cenu, aby zachránil životy ostatných, a zjavne o tom nepremýšľal ani o sekundu navyše, aby zaistil bezpečnosť našich obyvateľov!,“ napísal na Facebooku jeden z Perryho taxikárskych kolegov, Billy Darwin.


Tento chlap je hrdina, skutočný britský lev a my všetci sme mu dlžní,“ cituje denník iNews ďalšou z reakcií.

Miestna komunita dokonca vypísala zbierku na počesť Perryho, ktorou mu chce za jeho odvážny čin poďakovať a pomôcť mu s prípadnými traumatickými následkami.

V súvislosti s pokusom o teroristický útok polícia zatkla troch mužov vo veku 29, 26 a 21 rokov.

Bill Gates: „Je potrebný globálny výskum, svet musí byť pripravený na pandémie“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA