Sociálne siete

Nezaradené

UK získala dve významné pozície v rebríčku RUR Subject Rankings

Zverejnené:

Upravené: 28. júna 2021 o 16:21

334

UK bratislava
Univerzita Komenského v Bratislave, foto: GlobalNews

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Univerzita Komenského v Bratislave dosiahla ďalšie úspechy v hodnotení svetového rankingu. V rebríčku Round University Ranking podľa predmetov sa udržuje v top 300 alebo top 400 univerzít sveta. Zo Slovenska je opäť jediná. Informuje o tom UK v tlačovej správe na svojej stránke.

V prírodných vedách získala Univerzita Komenského 288. priečku sveta, čím sa zaradila do striebornej ligy, a v technických vedách obsadila 337. miesto, čo ju radí do bronzovej ligy.

RUR Subject Rankings hodnotí výkonnosť viac ako 800 najlepších univerzít sveta podľa šiestich predmetov – vedy o živej prírode, humanitné, lekárske, prírodné, technické a sociálne vedy. Univerzity hodnotí na základe 20 indikátorov a podľa štyroch kľúčových aktivít.

Rebríček vydáva RUR rankingová agentúra v spolupráci s Clarivate Analytics, ktorej činnosť sa orientuje na analýzy v oblasti vedeckého a akademického výskumu publikovaného v karentovaných časopisoch. Rebríček je jedným z viacerých svetových rankingov, ktoré hodnotia výskumné univerzity.

V celkovom rebríčku Round University Ranking obsadila UK nedávno 404. miesto na svete. Rebríček Center for World University Ranking (CWUR) zaradil UK na 609. priečku, THE Impact Rankings na 301. – 400. miesto a QS World University Rankings na 651. – 700. priečku. V Šanghajskom rebríčku sa UK nachádza na 601. – 700. mieste. V prestížnom rebríčku Best Global Universities jej patrí 572. miesto. V rebríčku NTU Ranking (National Taiwan University Ranking) dosiahla významný úspech v predmete fyzika, keď sa v roku 2020 umiestnila na 252. priečke vo svete. Rebríček THE WUR zaraďuje UK na 1001.+ miesto.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA