Sociálne siete

Šport

Adam Žampa v obrovskom slalome v Bansku devätnásty, víťazstvo si vyjazdil Zubčič

V Bansku sa v sobotu predstavil aj Adnreas Žampa, no v prvom kole obsadil až 41. priečku a do druhého kola nepostúpil.

Zverejnené:

Upravené: 27. februára 2021 o 21:26

260

zampa adam
Slovenský reprezentant Adam Žampa obsadil 19. miesto na pretekoch SP v zjazdovom lyžovaní v bulharskom stredisku Bansko. Foto: SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovenský reprezentant Adam Žampa obsadil 19. miesto v sobotňajšom obrovskom slalome mužov na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v bulharskom stredisku Bansko. Po prvom kole bol 30-ročný Tatranec na 22. priečke, v druhom zaznamenal ôsmy najlepší čas a posunul sa o tri pozície nahor. V konečnom účtovaní zaostal o 3,07 sekundy na víťazného Chorváta Flilipa Zubčiča, ktorý v druhej jazde útočil z druhého miesta po prvom kole. Najlepší po prvej jazde Francúz Mathieu Faivre ako úradujúci svetový šampión v tejto disciplíne však v druhom kole zajazdil až desiaty čas a klesol na druhú priečku s mankom štyroch desatín sekundy na Zubčiča. Tretie miesto obsadil Rakúšan Stefan Brennsteiner (+0,93 s).

Pre Adama Žampu ide o tretiu najlepšie umiestnenie v SP v tejto sezóne, lepšie skončil len v talianskej Santa Caterine na 7. a 8. priečke. Na nedávnych MS v talianskej Cortine d’Ampezzo bol v obrovskom slalome ôsmy. V Bansku sa v sobotu predstavil aj Adnreas Žampa, no v prvom kole obsadil až 41. priečku a do druhého kola nepostúpil. Dvadsaťosemročný Zubčič si v sobotu vyjazdil celkovo tretie prvenstvo v SP, druhé v tejto sezóne. Pre Chorváta je to ôsme pódium v kariére.

Lídrom hodnotenia disciplíny je aj po sobote Francúz Alexis Pinturault, ktorý obsadil štvrtú priečku. Pred druhým Zubčičom má však už len 22-bodový náskok. Do konca sezóny zostáva odjazdiť ešte dva obrovské slalomy – v slovinskej Kranjskej Gore a vo švajčiarskom Lenzerheide. Pinturault je aj lídrom hodnotenia v boji o veľký krištáľový glóbus, náskok pred druhým Švajčiarom Marcom Odermattom zvýšil o ďalších päť bodov na 230 bodov. Adam Žampa je v poradí obrovského slalomu na 21. mieste a v celkovom hodnotení SP mu patrí 65. pozícia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA