Sociálne siete

Šport

Tampa Bay sfúkla Dallas, Vasilevskij neinkasoval už 140 minút

Erik Černák bol s 5 pokusmi najčastejšie strieľajúci hráč zápasu. Vo štvrtkovom zápase proti Caroline (3:1) predčasne opustil ľad v druhej tretine s problémami v dolnej časti tela.

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2021 o 11:01

283

cernak
Erik Černák (81), foto: SITA/AP Photo/Mike Carlson

REKLAMA

SITA

TAMPA BAY  – Takmer presne po piatich mesiacoch od rozhodujúceho finálového duelu bojov o Stanleyho pohár nastúpili v NHL opäť proti sebe hokejisti Tampy Bay Lightning a Dallasu Stars. A zápas sa v Amalie Arene skončil hladkým triumfom úradujúceho šampióna – Tampy Bay 5:0 (1:0, 3:0, 1:0). Aj interný súboj slovenských obrancov vyznel pre hráča „Bleskov“. Erik Černák počas vyše 21 minút päťkrát vystrelil a pripísal si aj bodyček a jednu strelu zablokoval. Skúsenejší Andrej Sekera v službách Dallasu mal na konci dva mínusové body a jeden blok. Odohral 13:18 min.

„The Lightning sú štvrtý šampión NHL za posledných 20 sezón, ktorý v prvej repríze finále v novom súťažnom ročníku nedovolil súperovi streliť ani gól. Predtým sa to podarilo v roku 2001 Coloradu, v roku 2015 Chicagu a v roku 2017 Pittsburghu,“ píše oficiálny web NHL.

Hrdinom domácich bol ruský brankár Andrej Vasilevskij, ktorý si pripísal druhý shutout za sebou a 23. v kariére v najslávnejšej profilige. Tentoraz za 20 zákrokov. Ťumenský rodák nedostal gól už 140:45 min. Tak trochu si pripomenul rozhodujúce šieste finále play-off 2020, keď rovnako nepustil za svoj chrbát ani jeden puk a Lightning pečatili triumf nad Stars v Stanleyho pohári výsledkom 2:0. „Rozumiem, že ľudia očakávajú pokračovanie finálového príbehu, ale tak to nie je. Je iná sezóna a oba tímy išli na ľad s tým, že zvíťazia. Naše pocity teda boli úplne iné ako vo vlaňajšej finálovej sérii,“ upozornil Steven Stamkos. Kapitán Tampy Bay si pripísal gól aj asistenciu. „Tento zápas nám nevyšiel, ale v tejto sezóne sa ešte niekoľkokrát stretneme a môžeme napraviť naše chyby. Bude to ako predčasné play-off,“ myslí si švédsky obranca Dallasu John Klingberg.

Černák bol s piatimi pokusmi najčastejšie strieľajúci hráč zápasu. Nepotvrdili sa obavy, že bude zranený, keďže vo štvrtkovom zápase proti Caroline (3:1) predčasne opustil ľad v druhej tretine s problémami v dolnej časti tela. Dvadsaťtriročný košický rodák odohral v aktuálnej sezóne NHL 17 zápasov, v ktorých si pripísal štyri asistencie, štyri plusové body aj 35 striel na bránku. Dva zápasy už v januári vynechal pre zranenie v hornej časti tela.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA