Sociálne siete

Šport

Cristiano Ronaldo má ešte jeden nesplnený športový sen. Titul z majstrovstiev sveta

Cristiano Ronaldo má ešte jeden nesplnený športový sen. Titul z majstrovstiev sveta

Zverejnené:

Upravené: 20. augusta 2021 o 7:34

220

large Cristiano Ronaldo ada
ZDROJ: Cristiano Ronaldo, SITA/AP Photo/Fabio Ferrari/LaPresse

REKLAMA

30. december 2020 03:49 SITA, redakcia

TURÍN – Začiatkom februára oslávi 36 rokov, ale zatiaľ ani náznakom neuvažuje nad koncom kariéry. Jeden z najlepších futbalistov súčasnosti Portugalčan Cristiano Ronaldo stále má pred sebou dostatočne inšpirujúce výzvy na to, aby hral ďalej. Minimálne teda do roku 2022. „Stále sa cítim veľmi dobre,“ hovorí opora talianskeho Juventusu Turín a dodáva: „Dúfam, že budem hrať ešte veľa rokov. Jeden však nikdy nevie.“

Svetoznáma značka CR 7 má s Juve zmluvu do leta 2022, ale ani potom nebude zvažovať odchod do futbalového dôchodku. „Keď sa cítite motivovaní, na ničom inom nezáleží. A Cristiano to tak má. Keď sa zhováram s mladšími hráčmi, vždy im dávam jednu radu. Hovorím im, aby si užívali každý moment, pretože nikdy nevedia, čo sa stane v nasledujúci deň. Môžu prísť napríklad problémy v rodine,“ pokračoval elitný portugalský zakončovateľ.

Cristiano Ronaldo v každom zo svojich doterajších klubov získaval tituly, s výberom Portugalska bral zlato na Eure 2016. Titul svetového šampióna je tak jediný z tých najprestížnejších, ktorý mu v zbierke úspechov chýba. „Vyhrali sme ME v roku 2016 a teraz chceme ovládnuť aj MS. Nič nie je nemožné, na druhej strane však musíme zostať realistami. Vyhrával som tituly v každom klube, v ktorom som hral. Ale majstrovstvá sveta, to je sen,“ poznamenal na margo blížiaceho svetového šampionátu v Katare 2022.

Kým neprídu na rad spomenuté MS, Cristiano Ronaldo dúfa, že už čoskoro bude môcť hrať pred plnými štadiónmi. Opatrenia proti šíreniu koronavírusu totiž so sebou priniesli po celom svete prázdne hľadiská. „Nepáči sa mi hrať na štadiónoch bez fanúšikov. Je to ako ísť do cirkusu a nevidieť klauna,“ dodal.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA