Sociálne siete

Šport

Rekordný počet 29 trojok hráčov Milwaukee Bucks. A Giannis Antetekounmpo neprispel ani jednou

Rekordný počet 29 trojok hráčov Milwaukee Bucks. A Giannis Antetekounmpo neprispel ani jednou

Zverejnené:

Upravené: 20. augusta 2021 o 7:29

219

large Bucks Heat Basketball  eedecada a
ZDROJ: SITA/AP Photo/Lynne Sladky

REKLAMA

30. december 2020 12:50 SITA, redakcia

MIAMI – Basketbalisti Milwaukee Bucks sú noví trojkoví králi NBA. Zdrvujúci triumf na palubovke Miami (144:97) okorenili 29 úspešnými trojkovými pokusmi, o ktoré sa podelilo dvanásť z trinástich hráčov na palubovke. Ironicky vyznieva fakt, že jediný, kto v drese Bucks neskóroval spoza oblúka, bol úradujúci MVP súťaže Giannis Antetokounmpo. Najlepšími trojkármi hostí bol Jrue Holiday so šiestimi a Donte DiVincenzo s piatimi úspešnými pokusmi. „Grécky líder Antetokounmpo nastrieľal len 9 bodov, ale na tom nezáležalo. Historické štatistiky tentoraz mali v rukách jeho spoluhráči,“ podotkol portál TSN.

Doterajším rekordom NBA bolo 27 trojok v podaní hráčov Houstonu proti Phoenixu (149:113) v apríli 2019. Nechce sa veriť, že hráči Milwaukee dosiahli rekordný zápis 29 trojok z 51 pokusov len dva dni po tom, čo predviedli svoj najhorší výkon za posledný rok. Proti basketbalistom New Yorku uspeli len 7-krát z 38 pokusov.

Milwaukee začali s trojkovou kanonádou hneď v úvode zápasu, keď sa „odtrhli“ Jrue Holiday a prekvapujúco aj pivot Brook Lopez. Po 78 sekundách hostia viedli 10:0 a po štyroch minútach 21:3. A v nastúpenom trende vydržali zverenci Mika Budenholzera až do konca. Vôbec im neprekážalo, že Antetokounmpo prvýkách po 108 zápasoch základnej časti sezóny a celkovo v 132 súbojoch spolu s play-off netrafil aspoň 10 bodov. Stalo sa mu to prvýkrát od 13. februára 2017 a jeho mužstvo napriek tomu suverénne zvíťazilo.

„Niekedy je to tak, že basketbaloví bohovia sa rozhodnú byť na našej strane. Toto bol názorný príklad,“ pousmial sa tréner Bucks Mike Budenholzer a ďalej pokračoval: „Je to zvláštne. A to sme mali naozaj krátke prípravné obdobie s malým počtom zápasov.“ Zdá sa, že takéto vysoké trojkové skóre je naozaj nezvyčajné. Jeho zverenci dosiahli najvyššie víťazstvo na súperovej palubovke v klubovej histórii a to hrali u posledného finalistu a víťaza Východnej konferencie. Dosiaľ Bucks zvíťazili najvyššie 10. apríla 1987 o 39 bodov nad New Yorkom. Zároveň prehra o 47 bodov je druhá najvyššia v histórii Heat.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA