Sociálne siete

Šport

Messi sa o budúcnosti chce rozhodovať až po sezóne FC Barcelona, prezidentský kandidát Laporta si trúfa udržať ho

Aj keď sa odchod Lionela Messiho zdá byť neodvrátiteľný, niekdajší prezident klubu Joan Laporta ako jeden z kandidátov na uvoľnený post verí, že dokáže Argentínčana presvedčiť, aby zostal.

Zverejnené:

Upravené: 31. decembra 2020 o 7:00

229

large Spain Soccer La Liga  eadfcbcdfdbcce fca
ZDROJ: SITA/Cesar Manso/Pool via AP

REKLAMA

31. december 2020 07:18 SITA, redakcia

BARCELONA – Kapitán futbalistov FC Barcelona Argentínčan Lionel Messi by si v budúcnosti rád vyskúšal pôsobenie v USA. Tridsaťtriročný ofenzívny klenot už od januára môže rokovať s prípadnými záujemcami o jeho služby, keďže po skončení sezóny 2020/2021 sa skončí platnosť jeho kontraktu s Kataláncami. Už dlhší čas sa špekuluje o jeho odchode do iného mužstva, tieto dohady ešte zosilneli po augustovej oficiálnej žiadosti o okamžitý transfer. K nej síce napokon neprišlo, ale v lete 2021 sa už taký krok očakáva. „Ešte neviem, čo urobím,“ povedal Messi v rozhovore pre španielsku televíziu La Sexta.

„V tomto okamihu sa sústreďujem iba na aktuálnu sezónu v FC Barcelona. Rád by som si niekedy zahral v Spojených štátoch a vyskúšal život v tejto krajine, ale napokon by som sa chcel vrátiť do FC Barcelona. Teraz je však najdôležitejšie sústrediť sa na túto sezónu, nemôžeme sa nechať rušiť inými záležitosťami,“ pokračoval Messi. V štruktúrach katalánskeho veľkoklubu pôsobí tento Argentínčan od svojich trinástich rokov a získal s ním neskutočné množstvo titulov a dosiahol veľa rekordov.

Spomenutá žiadosť o okamžitú výmenu do iného klubu bola zo strany Messiho len vyvrcholením nezhôd s prezidentom FC Barcelona Josepom Mariom Bartomeauom, ktorý v októbri napokon odstúpil z funkcie. Podľa Argentínčana bolo pôsobenie Bartomeaua na poste prezidenta klubu katastrofou. „Je to náročný okamih pre klub a každého v jeho štruktúrach. Veci sú veľmi zlé a bude náročné dostať klub tam, kde by mal byť,“ myslí si.
Aj keď sa odchod Lionela Messiho zdá byť neodvrátiteľný, niekdajší prezident klubu Joan Laporta ako jeden z kandidátov na uvoľnený post verí, že dokáže Argentínčana presvedčiť, aby zostal. Voľby sú na programe 24. januára 2021. „Verím, že ho dokážem presvedčiť, aby tu ešte niekoľko rokov zostal a pokračoval v jeho nádhernom príbehu v tomto klube. Je mi cťou, že pri každom našom stretnutí mi opakuje, že ja som vždy splnil to, čo som sľúbil. Na tieto jeho slová som veľmi pyšný,“ povedal Laporta.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA