Sociálne siete

Šport

Nikdy neodpisujte Federera, vraví wimbledonský šampión Ivaniševič

Už 39-ročného Švajčiara Rogera Federera počas budúceho týždňa čaká návrat do súťažného kolotoča.

Zverejnené:

Upravené: 6. marca 2021 o 14:44

558

large Virus Outbreak Lessons from Federer Tennis  ffefaaccabcbd
Roger Federer, foto: SITA/AP Photo

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Niekdajší wimbledonský šampión Chorvát Goran Ivaniševič vystríha tenistov na profiokruhu, aby neodpisovali Švajčiara Rogera Federera, ktorého počas budúceho týždňa čaká návrat do súťažného kolotoča.

Už 39-ročný Federer súťažne hral naposledy na vlaňajšom Australian Open, kde sa prebojoval do semifinále. Pôvodne si mal zahrať u „protinožcov“ aj tento rok, ale aj vzhľadom na prísne pandemické opatrenia do Austrálie napokon neodcestoval a súťažný návrat na kurty tak absolvuje v Dauhe.

Na podujatí v Katare, ktoré v minulosti trikrát vyhral, sa predstaví po deviatich rokoch. „Proti Federerovi som hrával a stál som proti nemu taktiež v pozícii trénera. Jedna vec, ktorú som sa naučil, je, že by ste ho nikdy nemali odpísať. Vždy je nebezpečný, hlavne na US Open a predovšetkým na Wimbledone. Ak bude hrať, znamená to, že je pripravený. A keď je pripravený, bude pre každého nesmierne ťažkým súperom,“ vyhlásil 49-ročný Ivaniševič pre web tennisworldusa.org.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión Federer potvrdil, že účasť v katarskej Dauhe plánoval niekoľko mesiacov. Jeho agent Tony Godsick poznamenal, že Švajčiar sa možno ešte predstaví aj v Dubaji a potom opäť uprednostní tréning.

Federer celkovo v roku 2021, krátko pred štyridsiatkou, ktorú oslávi 8. augusta, neplánuje odohrať veľa turnajov. Sústredí sa na grandslamové vrcholy, najmä Wimbledon a US Open, a tiež olympijské hry v Tokiu. Každopádne potvrdil, že tenis ho stále baví a ešte nechce byť natrvalo otcom na plný úväzok. „Tenis hrám celý život a mám ho veľmi rád. V uplynulých mesiacoch som veľa investoval do rehabilitácie a kondičnej prípravy. Musel som mnohé prekonať, ale stále ma baví naháňať loptičku po dvorci,“ povedal pred niekoľkými dňami bazilejský rodák.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA