Sociálne siete

Šport

Slávneho futbalistu Robinha odsúdili na deväť rokov väzenia za sexuálne násilie

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2022 o 9:14

1056

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Taliansky Najvyšší súd potvrdil deväťročný trest väzenia pre brazílskeho futbalistu Robinha za účasť na hromadnom znásilnení ženy v roku 2013. Bývalý útočník, ktorý bol odsúdený pred piatimi rokmi, trval na svojej nevine a odvolal sa. Odvolací súd v Miláne predvlani trest potvrdil.

Súčasné rozhodnutie je nezvratné a nedá sa proti nemu odvolať. Taliansko môže požiadať o vydanie tridsaťsedemročného Robinha, Brazília však svojich občanov nevydáva.

Robinho bol v roku 2017 odsúdený za to, že pred deviatimi rokmi v čase pôsobenia v AC Miláno znásilnil spoločne s ďalšími piatimi mužmi na diskotéke dvadsaťdvaročné albánske dievča. Jeden z jeho priateľov dostal aj deväťročný trest väzenia a spoločne mali obeti zaplatiť odškodné 60 000 eur. Súd s ďalšími štyrmi mužmi bol prerušený.

Stonásobný brazílsky reprezentant Robinho pár mesiacov pred rozhodnutím odvolacieho súdu v roku 2020 podpísal zmluvu so Santosom, kde mal začať svoje štvrté pôsobenie. Pod tlakom jedného zo sponzorov kvôli prebiehajúcej trestnej kauze v Taliansku klub kontrakt s bývalým hráčom Manchestru City a Realu Madrid po týždni prerušil.

Novak Djoković prehral súd, musí opustiť Austráliu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA