Sociálne siete

Šport

Nadal je vo finále Australian Open. Získa rekordný 21. grandslamový titul?

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2022 o 15:54

1259

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal prvým finalistom tohtoročného Australian Open.

V semifinále zdolal Mattea Berrettiniho z Talianska 6:3, 6:2, 3:6 a 6:3. Môže tak dosiahnuť na rekordný 21. grandslamový titul. Druhý finalista turnaja vzíde zo zápasu svetovej dvojky Rusa Daniila Medvedeva so štvrtým nasadeným Grékom Stefanosom Tsitsipasom.

Tridsaťpäťročný Nadal zdolal Berrettiniho pod zatiahnutou strechou arény Roda Lavera po takmer troch hodinách. Výborne bránil svoj servis, o ktorý prišiel len raz, a súperovi ponúkol iba dva brejkbaly. V zápase urobil minimum chýb. Na tvrdom povrchu zaznamenal jubilejnú 500. výhru.

Slávneho futbalistu Robinha odsúdili na deväť rokov väzenia za sexuálne násilie

„Prvé dva sety boli z mojej strany najlepšie za dlhú dobu. V treťom hral výborne, ale potom som čakal na šancu a bojoval. Postup do finále pre mňa veľmi znamená,“ povedal Nadal na kurte a jeho slová dokladá fakt, že predtým pri prezliekaní tričká si utrel z očí slzy šťastia.

Nadal sa môže v prípade úspechu odpútať od svojich rivalov Švajčiara Rogera Federera a Srba Novaka Djokoviča, ktorí v Melbourne tento rok nehrali. Aktuálne majú všetci traja 20 grandslamových titulov. „Je to len o Australian Open. Mal som tu trošku smolu a párkrát bol blízko,“ pripomenul Nadal finálové porážky z rokov 2012, 2014, 2017 a 2019.

Titul v zmiešanej štvorhre na Australian Open získali Kristina Mladenovicová z Francúzska a Ivan Dodig z Chorvátska. Vo finále porazili 6:3 a 6:4 dvojicu domácich tenistov Jaimee Fourlisová, Jason Kubler.

Dodig v Melbourne nadviazal na minuloročný titul z mužského deblu a celkovo si v mixe alebo štvorhre pripísal šiesty grandslamový triumf. „Už som hral s radom partnerov, ale myslím, že s Kristinou sa skvele dopĺňame,“ povedal tridsaťsedemročný Chorvát.

Novak Djoković prehral súd, musí opustiť Austráliu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA