Sociálne siete

Šport

Som spokojná, aj keď som chcela zlato, hodnotí striebornú medailu Petra Vlhová

Petra Vlhová po striebornom slalome na MS 2021: „Mám toho naozaj dosť. Bola som v Cortine dva týždne, plne koncentrovaná, a snažila som sa dávať do toho všetko.“

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 2:09

424

vlhova
Petra Vlhová po zisku striebra so svojím trénerom, foto: SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  – Petra Vlhová mala pred svetovým šampionátom v talianskej Cortine d’Ampezzo cieľ získať medailu. Uvedomovala si náročnosť situácie v sezóne, v ktorej dosiaľ absolvovala všetky preteky Svetového pohára aj to, že jej hlavná priorita je boj o veľký glóbus. Na majstrovstvách sveta súťažila v piatich individuálnych disciplínach (super G, kombinácia, paralelný obrovský slalom, obrovský slalom a slalom) a napokon sa z Talianska vracia na pár dní domov so ziskom dvoch cenných kovov. Oba sú strieborného lesku. Po alpskej kombinácii si líderka Svetového pohára vybojovala striebro aj v prestížnejšom slalome, v ktorom vylepšila svoju pozíciu spred dvoch rokov zo švédskeho Aare o jedno miesto.

„Veľmi sa teším, že som získala aj v slalome medailu. Bolo to veľmi ťažké a veľký boj v oboch kolách. Snažila som sa dať do toho maximum. Katharina (Liensbergerová – pozn.) však bola naozaj veľmi rýchla, a na ňu som dnes nestačila. Rakúšanka prišla na šampionát vo veľkej forme, ale taký je šport. Som spokojná, aj keď som chcela zlato,“ uviedla Petra Vlhová vo videu pre slovenské médiá z dejiska MS.

Neustále odkladanie súťaží pre nepriazeň počasia v úvodný týždeň šampionátu v talianskych Dolomitoch spôsobil, že si Vlhová nemohla odskočiť na pár dní do Jasnej, kde chcela v pokoji trénovať technické disciplíny. V závere sa už u 25-ročnej Liptáčky výrazne prihlásila o slovo únava, ale zostala sústredená do konca.

SLALOM: Petra Vlhová získala striebro

Rakúšanka Katharina Liensbergerová (uprostred), Slovenka Petra Vlhová (vľavo) a Američanka Mikaela Shiffrinová (vpravo), foto: SITA/AP Photo/Giovanni Auletta

Už má toho dosť

„Mám toho naozaj dosť, bola som tu dva týždne, plne koncentrovaná a snažila som sa dávať do toho všetko. V slalome už bolo veľmi teplo, čo nemám rada. Bolo náročné sústrediť sa, ale som rada, že som potvrdila medailové ambície,“ poznamenala zverenkyňa Livia Magoniho po získaní striebra.

vlhova

Petra Vlhová na trati, foto: SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

V súčte troch svetových šampionátov od roku 2017 má Vlhová na konte už šesť medailí – jedno zlato, štyri striebra a jeden bronz. Počtom medailí v historickom poradí dostihla také legendy, akými boli Švajčiarka Vreni Schneiderová a Švédka Pernilla Wibergová. Z aktívnych zjazdárok majú viac cenných kovov ako Vlhová v zbierke len fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová (11) a Švajčiarka Lara Gutová-Behraimová (8).

„Celý šampionát hodnotím dobre. Domov idem s dvoma medailami a dokopy už mám šesť medailí. Je to fajn. Vždy to môže byť aj lepšie, ale som veľmi šťastná. Teraz si trochu oddýchnem a potrénujem a potom ma čaká náročný záverečný mesiac vo Svetovom pohári,“ doplnila Petra Vlhová.

Prehľad medailí Petry Vlhovej na MS v zjazdovom lyžovaní (1-4-1):

MS 2017 St. Mortz (Švaj.) striebro v tímovej súťaži
MS 2019 v Aare (Švéd.) zlato v obrovskom slalome
MS 2019 v Aare (Švéd.) striebro v alpskej kombinácii
MS 2019 v Aare (Švéd.) bronz v slalome
MS 2021 v Cortine d’Ampezzo (Tal.) striebro v alpskej kombinácii
MS 2021 v Cortine d’Ampezzo (Tal.) striebro v slalome

Čítajte aj: Vynikajúce druhé miesto Vlhovej v slalome, majsterkou sveta je Liensbergerová

FOTOGALÉRIA: Petra VLHOVÁ získala STRIEBRO

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA