Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Biden priletel do Bruselu, zúčastní sa summitov NATO aj Európskej únie

Zverejnené:

Upravené: 24. marca 2022 o 10:49

286

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Témou summitov bude vojna na Ukrajine, informujú zahraničné médiá.

Americký prezident Joe Biden pricestoval v stredu večer do Bruselu na sériu mimoriadnych summitov, zameraných na zastavenie vojny na Ukrajine, ktorú tam rozpútalo Rusko.  Prezidentské lietadlo Air Force One pristálo na letisku v Bruseli okolo deviatej hodiny večer po približne sedemhodinovom lete z Washingtonu. Bidena privítal na letisku belgický premiér Alexander de Croo.

Šéf Bieleho domu bude viesť intenzívne rozhovory so Severoatlantickou alianciou, so skupinou siedmich najvyspelejších krajín sveta G7 a s Európskou úniou a začne ich vo štvrtok. Americký prezident priletel na svoju prvú zahraničnú cestu od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Európsky parlament podporil vyslanie vojenskej misie NATO na Ukrajinu

Dva nemenované zdroje oboznámené so situáciou uviedli, že Biden a jeho tím pripravujú plány na uvalenie sankcií na členov ruskej Štátnej dumy ako odvetu za ruskú inváziu na Ukrajinu. Očakáva sa, že ďalší balík opatrení bude zverejnený vo štvrtok.

Biden plánuje v piatok z Bruselu letieť do poľskej metropoly Varšava. Stretnutie s poľským prezidentom Andrzejom Dudom je naplánované na sobotu. Hlavnou témou ich rozhovoru by podľa poľskej tlačovej agentúry PAP mala byť humanitárna kríza spôsobená ruskou agresiou na Ukrajine. Podľa poradcu poľského prezidenta pre zahraničnú politiku sa lídri budú venovať aj tomu, ako podporovať ukrajinský národ „zodpovedným spôsobom“.

Poslanci schválili ďalší balík opatrení v súvislosti s vojnou na Ukrajine

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA