Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Európsky parlament podporil vyslanie vojenskej misie NATO na Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2022 o 15:12

310

Zdroj: Sputnik

REKLAMA

Globalnews

Vedúci delegácie Európskeho parlamentu pri Asociačnom výbore EÚ – Ukrajina a bývalý poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski obhajuje vytvorenie vojenskej misie NATO na vyriešenie situácie na Ukrajine a čiastočné uzavretie oblohy nad Ukrajinou. Informoval o tom portál Ukrajinská Pravda.

Povedal to na ustanovujúcom stretnutí siete „Zjednotení pre Ukrajinu“ (U4U), ktorá združuje poslancov z 28 krajín. Waszczykowski vo svojom prejave načrtol kroky, ktoré by podľa jeho názoru mal Európsky parlament podniknúť na ukončenie vojny na Ukrajine.

„Musíme začať uvažovať o lobovaní za vojenskú misiu NATO s cieľom vytvoriť humanitárne koridory a vytvoriť zónu uzavretú pre lety, prinajmenšom v obmedzených oblastiach,“ povedal.

Zelenskyj prehovoril k talianskemu parlamentu, žiada ďalšie sankcie voči Rusku

Waszczykowski okrem toho poznamenal, že Európsky parlament by mal lobovať za poskytovanie väčšieho množstva zbraní pre Ukrajinu – najmä v tých hlavných mestách EÚ, kde sú takéto rozhodnutia obmedzované.

Waszczykowski poznamenal, že Európsky parlament by mal tiež obhajovať posilnenie obranných schopností východného krídla NATO.

Podpredseda vlády Poľska a predseda vládnucej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski počas utorkovej návštevy Kyjeva navrhol vyslať mierovú misiu na Ukrajinu.

Kremeľ reagoval na Zelenského slová o referende a kompromisoch

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA